https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Horvat ujet v zanko korupcije?

29.11.2010 ob 10:33  

Po poročanju Dela in Večera naj bi vladna projektna pisarna v Pomurju, ki jo vodi državni sekretar SD Andrej Horvat, netransparentno dodelila sredstva z javnega razpisa Zakona o Pomurju.

Delo tako poroča, da naj bi si štiri milijone evrov denarja doslej razdeljenega denarja z razpisa "izbojevali preračunljivci zaradi ohlapnih razpisnih pogojev". Kot še pišejo v Delu, naj bi do nepravilnosti pri dodeljevanju sredstev prišlo v primeru Štefana Pavlinjeka, ki je nadzornik RRA Mura. Delo prav tako opozarja na nekatera podjetja, ki so bila ustanovljena tik pred zaključkom roka za oddajo vloge na razpis.

Horvat (na sliki skupaj z Magdičem) 

Po poročanju časnika Večer pa naj bi del sredstev z razpisa (600.000 evrov) na netransparenten način pridobilo tudi podjetje Frontal, ki ga vodi Kristijan Magdič. Frontalu je vladna projektna pisarna preko agencije Pristop z razpisa oddala 600.000 evrov vredno naročilo za promocijo pomurske regije. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. samy
      29.11.2010 ob 10:51 samy

      Na pa mamo tudi mi "medijsko afero".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PREKMUREC
      29.11.2010 ob 11:04 PREKMUREC

      Naj sodišča tou raziščejo pa ugotovijo ka je rejsan. Če je tou mafija đajca fkraj vrezati, če je nej, pa de tou še ena žuta novica kak Patria.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. pravnik
      29.11.2010 ob 11:11 pravnik

      V Sloveniji še nobeden (razen Prijatelja) neje šao sedit, vse de se pa nendri končalo, ka do najšli luknje zakoj so sredstva tak razdelili in njim nika nedo mogli. Vse de pa v okviru zakona, itd. In to so luknje v našoj zakonodaji, kero so legalne če ravno vsi znamo kak je odzadaj to vse skuper.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.