https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svet Puconci: S spremembo pravne subjektivitete KS se ne posega v njeno avtonomijo

Puconci, 25.04.2014 ob 13:30  

V Puconcih je včeraj potekala 25. seja OS Občine Puconci, na kateri se je med drugim razpravljalo tudi o spremembah in dopolnitvah Statuta Občine Puconci.


Po skrajšanem postopku so sprejeli rebalans proračuna, ki je bil potreben za uspešno kandidiranje na raznih razpisih, sprejet je bil tudi zaključni račun proračuna občine za leto 2013 po predlagani vsebini.

Svetniki so se najdlje zadržali pri 4. točki dnevnega reda, pri spremembah in dopolnitvah Statuta, kjer je bilo govora o spremembi pravne subjektivitete krajevnih skupnosti, s čemer pa se naj ne bi posegalo v samo avtoriteto KS-jev. Svetniki so podali svoja mnenja in se strinjali, da bi o tej zadevi bila potrebna daljša razprava. Sklep, da se odvzame pravna subjektiviteta krajevnim skupnostim in da se namesto na referendumu odloča na zboru občanov, je bil sprejet s 13 glasovi za, dvema proti, en svetnik se je glasovanja vzdržal.

Direktor JKP Püngrad Dejan Sever je predstavil odredbe, po katerih se urejajo cene za odvajanje komunalne in padavinske odpadne vode za leto 2014, in povedal, da se v ceno letos vključuje tudi omrežnina. Svetniki so se strinjali, da je Uredba, sicer enotna za vso državo, neugodna in neprimerna za občine na obrobju, saj je v večjih mestih tudi večja gostota prebivalstva na kilometer vodovoda in se zato omrežnina skoraj izgubi, medtem ko v krajih, kjer je gostota dosti manjša, omrežnina pomeni velik pritisk na oblikovanje cen. Sklep so sprejeli z enim glasom proti.

Na koncu so bili podani podatki o javnih razpisih, ki jih razpisuje občina, in projektih, ki jih je prijavila občina v okviru kohezijske politike za vključitev v Izvedbeni načrt PRP pomurske regije za obdobje 2014-2020.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.