https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Židan: Bratuškova naj takoj jutri odstopi

28.04.2014 ob 11:30  

Potem ko je Alenka Bratušek na petkovem kongresu Pozitivne Slovenije izgubila proti Zoranu Jankoviću, v njenem krogu razmišljajo, ali naj jutri odstopi z datumom svojega odstopa. Dejan Židan in Karl Erjavec pa menita, da naj Bratuškova z jutrišnjim dnem že odstopi.


Bratuškova se bo jutri sestala s predsednikom Borutom Pahorjem, po sestanku pa naj bi predsednica vlade sporočila svojo odločitev. Če bi jutri odstopila zgoj z datumom odstopa, bi to najverjetneje pomenilo, da bi vsaj ministri izven Pozitivne Slovenije premierki poslali svoje odstopne izjave, poročajo Finance. S tem bi Bratuškova najverjetneje morala prevzeti tudi tekoče posle ministrstev, ki bi ostali brez ministrov, vse do datuma, dokler ne bi odstopila.

Židan: Volitve v juliju so potrebne

Ob tem pa minister in podpredsednik SD Dejan Židan meni, da vlada, ki nima koalicije, ne more delovati, zato od Bratuškove jutri pričakuje odstop. »Nestabilnost, ki je škodljiva, je potrebno čimprej končati. Zato so volitve v juliju potrebne, postopki naj se začnejo že ta teden. Vlada, ki nima koalicije, ne more delovati. Koalicijo pa so v petek razstavili,« pravi Židan. Podobnega mnenja so tudi drugi politiki.

Erjavec: Če Bratuškova jutri ne odstopi, bo se bo politična kriza samo povečala

»Moje mnenje je, da moramo čimprej na volitve, ker Slovenija potrebuje vlado s polnimi pooblastili. Predsednica vlade bi morala jutri odstopiti. Če ne bo, se bo s tem politična kriza povečala,« pravi Erjavec, v Državljanski listi Gregorja Viranta pa so že takoj po petkovem kongresu napovedali, da pogojev za delovanje vlade ni več.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2014 ob 11:36 Lejla Hercegovščak gost

      "Magistrirala iz Brda, ugasnila na Brdu".

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2014 ob 11:58 grob gost

      gospod podpredsednik vlade vijs ste odgovorni telko za nedelo te vlade in pokop te koalicije kak alenka in zoran. Dovolj je bilo vašega uničevanja kmetijstva

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2014 ob 12:23 poznavalec gost

      No, no, Dejan počasi. Sicer si tudi sam držal štango Alenki. Minister je del vlade in kot tak nosi tudi svoj del odgovornosti. Če šef vlade dela neumnosti, ga lahko ministri opozorijo in tudi umirijo. Vsem so pač bile všeč njihove funkcije. Dejan se mogoče že vidi v vlogi novega mandatarja, ker stranki SD tudi dobro kaže. Lukšič bo itak šel v Bruselj. Volitve seveda ne morejo biti julija, ker so takrat dopusti in tega ustavno sodišče ne bi dovolilo, kot je bilo to z referendumom, da ga je bilo treba prestaviti. Tako, da je druga polovica septembra možni rok za volitve. Lahko se pa v DZ še kaj zavleče. Še posebej, ker se veliko poslancev zaveda, da ne bodo več imeli take lepe službe in so bodo hoteli podaljšati čas na plačilni listi DZ. Sedem dni od odstopa Alenke začne teči 30. dnevni rok za iskanje novega mandatarja. Predlaga ga Predsednik Republike ali 10 poslancev. In tukaj nastopi zanimiva zadeva, če bi se našlo 10 poslancev, ki bi v tem času predlagali mandatarja. Četudi potem ne bi bil izvoljen, se celotna stvar precej zavleče. Tako, da je sedaj vse odvisno od poslancev kako se bodo odločali. Ministri tukaj nimajo več nobene teže. Edino vodijo tekoče posle do izvolitve nove vlade. Jeseni bodo tudi lokalne volitve in je zelo vprašljivo kako bi potekala kampanja, če bi bile skupaj. Zato je tehnično zelo težko. V strankah bodo še bolele glave, če bo ob istem času treba predstavljati kandidate za župane, za svetnike in za poslance. Vsem po vrsti tudi primanjkuje denarja in tak zalogaj veliko stane. Očitno je Zoran dobro zaj.... celotno politično sceno v Sloveniji. Še bolj pa bo zanimivo, ko spet zmagovalec predčasnih volitev ne bo uspel sestaviti vlade. Lahko se pa Slovenci vprašamo, koga smo si izvolili, da imamo v 5. letih že 3. vlado in 2. predčasne volitve in zmagovalca, ki ne more sestaviti vlade. A res ljudje ne zmorejo najti in izvoliti pravih ljudi ????

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2014 ob 13:22 Chico gost

      V trenutnem volilnem sistemu ne moremo izvoliti vlade sprepričjivo večino. vse je stvar dogovarjanja in v tem uspevajo le največji. Egoji odpadejo. Gda pa sami v stranki enoga vržejo kak jagnje na žar, to pa je že višek. Kje je kaka kredibilna stranka na vidiku???? Je ni . Trojka že pakira kovčke v Bruslju.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.04.2014 ob 13:31 smrkci gost

      Politiki nikoli niste znali voditi Slovenije,ker zato niste bili sposobni in nikoli ne boste,prepustite to Bruslju oni že vedo kako je treba voditi Slovenijo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.04.2014 ob 14:43 hec gost

      židan, ka se ne boš zaj**al....lukšič itak ne pride v bruselj, ti pa ne boš predsednik stranke....kak si že pravo: najboljša vlada do sedaj!!!hahahahahah ti pa njeni podpredsednik.....hehehe

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.04.2014 ob 14:48 sodišče gost

      ge je pa sodba za Janšo.....so ga rejsan oprostili? če bi ga obsoudili, bi se že na velko pijsalo. Tu nika ne štima!? na kunce de Janša nazaj mandatar!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.04.2014 ob 15:59 prekmurka gost

      Trgovec z orožjem, uničevalec Slovenije je pravnomočno spoznan za kriminalca.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.04.2014 ob 16:00 sodba gost

      Višje sodišče je potrdilo sodbo zoper Janša. Seveda je pot do Doba še zelo dolga. Velika verjetnost a je, da nikoli ne bo šel na Dob. Dobil bo 2 meseca družbenokoristnega dela. Bo malo zelenice urejal in rožce zalival. Sicer je pa Janša mala riba. Imamo stotine ljudi,ki so Slovenijo finančno uničili.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.04.2014 ob 17:02 KAR NEKDO gost

      Židan, isti si kot vsi ostali politiki. Gledate samo za svojo tir. Pasalo bi vam ka bi bil IJJ oproščen, pa kot kaže, ste se zajebali. Hvala bogu.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.04.2014 ob 17:35 cikecake gost

      Židan boj frajer pa prvi odstopi. Vsi tulite, da je konec. Boj prvi!

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.04.2014 ob 18:26 podgana99 gost

      opica dvolična

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.04.2014 ob 20:24 lujz gost

      tudi ti DEJAN odstopi ker si isto kriv kot ostali

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.04.2014 ob 1:36 gost gost

      Za dva dni pa si bodo danke lizali. ha,ha

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.04.2014 ob 10:53 Hinavski nasmeh gost

      Jankovic ne bo dolgo glaven, cakajo ga hudi casi kot pribito. Vse kar si pokradel skupaj s sinovoma bos dal nazaj.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.05.2014 ob 21:36 gost gost

      -ja G. Židan podpredsednik vlade bi kar tako nehal, pa spet na novo- kot otroci za plotom. kaj pa odgovornost za sedanjo polomijo. Vsi ste navijali za Alenko in zraven pristajali svoj pisker, ki je zdaj poln neuspeha. Za povrh se še hvalijo, da so bilij dobri, ja tudi ciguji je konj zjutraj rignu, popoldne prdno, zvečer pa poginu- skoraj bi bil dober. Samo hvalni prci brr-bbrrr.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      05.05.2014 ob 9:35 ssa gost

      Židan mogo bi ti odstopiti ne pa čakati na drugoga. In za polomijo pravnati račune. Vse kredite, ki ste jih najeli za vladanje vrniti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.07.2014 ob 21:00 gost

      Zakaj ni omogočeno komentiranje pod članki ki se nanašajo na Novo Slovenijo in gospoda jožef horvat? a se gospodje bojijo negativnih komentarjev?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.