https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ljubljanski policisti naj bi ovadili Mateja Raščana

29.04.2014 ob 9:30  

Ljubljanski policisti so končali predkazenski postopek in kazensko ovadili fizično osebo s področja Ljubljane, neuradno naj bi šlo za Mateja Raščana, lastnika družb Delo Revije in Rašica Point.


Po poročanju portala rtvslo.si je osumljenec kot direktor večje gospodarske družbe zlorabil svoj položaj in s pomočjo družb v svoji neposredni ali posredni lasti to gospodarsko družbo prevzel.

Foto: skladi.si

Po prevzemu jo je v zelo kratkem času občutno prezadolžil z najemanjem posojil pri različnih poslovnih bankah. Sredstev ni uporabil za poslovanje družbe, temveč jih je takoj prenakazal na različne račune svojih družb in svoje osebne račune. S tem je oškodovano družbo finančno izčrpal in povzročil njen stečaj. Tako je družbo in posredno upnike oškodoval za približno 34 mil evrov oziroma za isti znesek pridobil protipravno premoženje. »Ugotovljeno je bilo, da je družba v stečaju ostala praktično brez premoženja, posledično pa so poslovne banke posojilodajalke izgubile tudi kakršno koli možnost, da bi dana posojila kadar koli prejela poplačana,« so zapisali ljubljanski policisti.

V predkazenskem postopku so še ugotovili, da osumljenec v tem času ni plačeval socialnih prispevkov za 67 zaposlenih, s čimer jih je oškodoval za 430.000 evrov, zaradi česar so zoper osumljenca že leta 2012 podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma kršitve temeljnih pravic delavcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2014 ob 18:29 prekmurka gost

      Janšev prekmurski "čudežni deček".

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.05.2014 ob 11:35 hotiza gost

      prekmurka ............Janša ti je več kak tvoj oča ampak v javnost pijšete kontra

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.05.2014 ob 16:14 gost gost

      prekmurka, nisi ti že malo obsedena z tem janšo?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.05.2014 ob 18:21 pepi gost

      prekmuka ti si malo zaostala

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.05.2014 ob 20:32 qwadis gost

      Po domače povedano: Fuknjena.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.05.2014 ob 23:19 podgana gost

      Prekmurka ma prav.Zaostalo ste očitno eni drugi

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.