https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

GREMO NA MORJE komedija (premiera)

Kdaj: Četrtek, 08.05.2014 ob 19:00

Kje: Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava

Četrtek, 8. maj 2014, ob 19.00 Upokojensko društvo Lendava - Gledališka skupina Kofetarji Olga Paušič (avtorica): GREMO NA MORJE, komedija (premiera) Cena vstopnice: 5 €

OSEBE:

Iza - Mira Unger
Edo - Ivan Paušič
Klara - Jerica Trojak
Brane - Igor Kulčar
Anka - Dragica Larnsak
Matilda - Marija Varga
Tonči - Štefan Žerdin
Inšpektorica - Matilda Karba
Šepetalka - Štefanija Feher

Režiser - MIHAEL ŠTAMPAH

Sceno, plakat, gledališki list je oblikoval: Sebastijan Časar
Luči: Ludvig Gönc, Miki Bažika

Oblast se v krizi najprej usede na malega človeka: življenje mu zagreni z nesmiselnimi, bedastimi zakoni in predpisi, naloži mu davke, zapovedi in prepovedi … medtem ko se sama samovšečno košati na prestolu. In kaj naj stori človek, ki mu visijo vse te nadloge kot mlinski kamen za vratom? Druščina upokojencev (Iza, Edo, Anka, Matilda in Tonči) ima zelo kreativne zamisli, kako zaobiti neživljenjske predpise, s skupnimi močmi kaj malega zaslužiti k bornim penzijam za počitnice na morju. Njihova znanka, delavka Klara, je živ dokaz brezsrčne oblasti, ki ji niti malo ni mar za horde državljanov, ki pristanejo na cesti zaradi stečajev. Ne preostane ji drugega kot iskanje »zvez«, da ne utone, tako kot išče rešilne bilke Brane, predstavnik t. i. revnih zaposlenih, ki imajo premajhen dohodek, da bi preživeli. Sredi vsega tega se znajde tržna inšpektorica – predstavnica koruptivne državne administracije, ki se je v teh grenkih časih krasno razcvetela.  In kako bodo naši upokojenci, ki jim je država z ZUJF-om zamrznila pokojnine in odrezala dodatek za rekreacijo, uspeli odpotovati na zaslužen letni oddih? Pridite, poglejte in se nasmejte ob njihovih dogodivščinah, četudi zna biti smeh malce grenak.

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.