https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes pričetek mature in nacionalnega preverjanja znanja

06.05.2014 ob 8:00  

Za 8037 dijakov na 85 gimnazijah po Sloveniji se danes prične spomladanski rok splošne mature. Najprej bodo z esejem pokazali znanje iz maternega jezika. Osnovnošolci 6. in 9. razredov pa bodo danes pisali Nacionalno preverjanje znanja.


Tematika maturitetnega eseja pri maternem jeziku je letos Človek v svetu. Dijaki bodo v slovenskem, madžarskem ali italijanskem jeziku pisali esej iz besedil: Hamlet Williama Shakespeara, Kralj na Betajnovi Ivana Cankarja, Fiziki Friedricha Dürrenmatta in Veliki briljantni valček Draga Jančarja. Nadaljevanje mature bo 31. maja, ko bodo maturanti opravljali pisne izpite iz tujih jezikov. Rezultati spomladanskega roka splošne mature bodo znani 14. julija.

Nacionalno preverjanje znanja za učence 6. razredov je z letošnjim šolskim letom prvič obvezno, pred tem je bilo prostovoljno. Na omenjenem preizkusu bo svoje znanje pokazalo 34.818 učencev, od tega 17.701 šestošolcev in 17.117 devetošolcev, poroča STA. Preverjanje bo opravljalo tudi 91 učencev 6. razredov v programu nižji izobrazbeni standard in 92 učencev 9. razredov v istem programu. Rezultati preverjanja bodo znani 2. junija (za devetošolce) in 9. junija (za šestošolce).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2014 ob 12:05 Bandi gost

      Gnes vgojno san čul ka do zdaj začali tudik zaresanj preverjati znanje v osnovnih šolaj .Zdaj me pa zanima ka man malo dejte keroga morem v vrtec pelati či de mogoče to tudi v vrteci drugo leto obvezno.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.