https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Ivanušič NLB-ju ponuja rešitve, kako povečati obiskanost bankomata na Razkrižju

08.05.2014 ob 12:30  

Pred tedni je župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič na vodstvo NLB naslovil pismo z zahtevo po odstopu vodilnih kadrov, ker želi NLB za edini bankomat v tamkajšnji občini zaračunati uporabnino v višini 5.000 evrov.


Potem ko so se na njegovo pismo odzvali iz NLB, kjer so mu odgovorili, da bankomat na Razkrižju dosega nizek odstotek transakcij, je Ivanušič poslal nov dopis s predlaganimi ukrepi, kako izboljšati obiskanost razkrižkega bankomata.

V novem dopisu, ki ga je naslovil na odgovorne v NLB vztraja pri prvotnih zahtevah, vključno z zahtevo po odstopu vodstva. Kot je navedel, pričakuje, da bo naslednja vlada, ki bo oblikovana po predvidenih državnozborskih volitvah oz. če to ne bo storila že sedanja vlada, sprejela ukrepe, da bodo vsem državljankam in državljanom na celotnem ozemlju RS zagotovljeni vsaj približno enaki pogoji za življenje. Kot izpostavlja, je eden od teh ta, da se odročnim slovenskim krajem zagotovi dostop do bančnih storitev: »Tam, kjer v kraju bank ni, je bankomat edina takšna možnost.«

Na pojasnilo NLB, da naj bi se število transakcij na razkrižkem bankomatu gibalo pod 30 odstotki povprečnega števila transakcij, jim odgovarja, da temu podatku na občini ne verjamejo, ob tem pa jim predlagajo rešitve, kako pripomoči k boljšemu obisku bankomata na Razkrižju:

»Seveda se zavedamo, da število transakcij nikakor ne more biti enako tistemu v večjih mestih, saj je k temu pripomoglo tudi, da bankomat mesečno po nekaj dni ni deloval ali pa je v njem zmanjkalo gotovine, vendar pa ob dejstvu, da na podeželju pravzaprav še bolj potrebujemo tovrstno bančno storitev kot v mestu, kjer se bankomat nahaja na vsakem vogalu, pa za povečanje odstotka transakcij predlagamo naslednje ukrepe:

Redno polnjenje bankomata in takojšnje popravilo, če v bankomatu pride do napak, ter na ta način pristop k povečanju prometa na bankomatu.

Sedanji bankomat je nameščen 20 metrov od prometne državne ceste, iz katere sploh ni viden. Na glavni cesti pa nikoli ni bilo oznake, da v bližini bankomat sploh obstaja. Ob državni cesti je torej potrebno namestiti vidno oznako, da je v bližini bankomat, s podobno oznako na glavnem razkrižkem križišču, kjer se promet razdeli v smeri Prekmurja in Madžarske ter v smeri Hrvaške. Dobro bi bilo, da bi oznaka bila osvetljena tudi ponoči. Za osvetlitev je pripravljena elektriko zagotoviti občina. To je pomembno tudi zaradi že dosedanje prepoznavnosti Občine Razkrižje, saj slednjo letno obišče in si ogleda znamenitosti do 10.000 obiskovalcev, z vsemi prireditvami pa lahko tudi več. Velikokrat obiskovalci iščejo bankomat in ker slednji ni označen, ga po navadi ne najdejo in poiščejo kje drugje.«

Kot še dodaja župan v pismu, je tudi na spletni strani »BANKART – Upravljanje mreže bankomatov« razkrižki bankomat bil uvrščen pod mrežo bankomatov v Občini Ljutomer in ne v Občini Razkrižje, zaradi česar nekateri obiskovalci bankomata na Razkrižju niso našli. Občina je upravljavca te spletne strani o tej napaki že opozorila, napaka pa naj bi bila po opozorilu že odpravljena.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.