https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Policisti imeli veliko dela s tatovi in vlomilci

13.05.2014 ob 6:29  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, enajst kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, sedem primerov povoženj divjadi in štiri poškodbe vozil na parkirnih prostorih.

V vseh obravnavanih prometnih nesrečah je tokrat nastala le materialna škoda.

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri vlome, štiri tatvine, poškodovanje tuje stvari, kaznivo dejanje v zvezi z mamili in kaznivo dejanje zoper okolje, prostor in naravne dobrine. Na območju Murske Sobote obravnavana dva vloma v poslovne prostore in vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo. V Ljutomeru pa je bil obravnavan vlom v skladišče trgovine. Na avtocestnem počivališču pri M. Soboti je neznanec iz tovornega vozila odtujil gorivo, v Rakičanu je bila odtujena ženske jakna v kateri je oškodovanka imela mobilni telefon in ključe, v M. Soboti pa ženska torbica z denarjem osebnimi dokumenti in plačilnimi karticami. Ljutomerski policisti so obravnavali tatvino moškega gorskega kolesa.    

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V okviru akcije »0,0 šofer trezna odločitev« v času od 9.5.2014 do 11.5.2014 so policisti PU M. Sobota  pogosteje preverjali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu. Odrejenih je bilo 427 preizkusov alkoholiziranosti. Pri 13 voznikih je bilo ugotovljeno, da so vozili  pod vplivom alkohola.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Gornja Radgona.      

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.