https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Finski veleposlanik obiskal GFML

Ljutomer, 17.05.2014 ob 8:10  

V sredo, 14. maja, je ljutomersko gimnazijo obiskal finski veleposlanik Pekka Metso s svojo asistentko go. Verbičevo in mlado finsko praktikantko gospodično Jakola. Obisku se je pridružila še predstavnica zunanjega ministrstva Markočičeva.


Obisk je bil organiziran v okviru projekta Evropa v šole, katerega namen je dijakom ponuditi priložnost razprave o aktualnih evropskih temah. Na GFML so z veleposlanikom razpravljali dijaki in dijakinje 3. letnika pri uri angleščine. Pogovarjali so se o podobnostih in razlikah finskega in slovenskega izobraževalnega sistema in o (ne)dejavnosti mladih v politiki.

Finski veleposlanik Pekka Metso

Celotna skupina je potem šla v Mestno hišo, kjer jih je sprejela ljutomerska županja mag. Olga Karba in predstavniki gospodarstva.

Številni tuji obiski na GFML za dodatno znanje dijakov

To pa ni bil edini obisk tujcev na ljutomerski gimnaziji. Na GFML namreč dijaki dobijo veliko znanja iz prve roke. Tako so letos lahko prisluhnili predavanju iz zgodovine in geografije svojih držav profesorice iz Japonske, profesorice iz Finske in profesorice iz Singapurja. Nemški gostje njihovih učiteljic, naravnih govork, so predstavili Nemčijo in Avstrijo. Predstavniki japonske ambasade so govorili o japonskih običajih, predstavniki ameriške ambasade so primerjali življenje mladih v ZDA in Sloveniji, sodnica iz Nove Zelandije je govorila o problemih mladih v Novi Zelandiji, študentka iz Ruande je govorila o kulturi in življenju v svoji državi, pri francoščini pa so gostili ambasadorko Karibskih otokov, ki je predstavila nekatere kulturne običaje Gouadeloupe.

Gostja z otoka Gouadeloupe, ki je v francoščini predavala o svoji kreolski kulturi in jeziku

Več fotografij v spodnji galeriji... (FOTO: GFML)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.