https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Slikarska razstava Najini začetki v Puconcih

Puconci, 24.05.2014 ob 13:00  

V prostorih Občine Puconci je na ogled skupna slikarska razstava pod imenom »Najini začetki« likovnih ustvarjalk Vijole Bertalanič in Lidije Horvat.


Obe sta udeleženki slikarske delavnice pod vodstvom akademskega slikarja Toplice Ignjatovića, katera deluje v prostorih Doma starejših v Rakičanu. Udeleženci delavnice so različnih starosti, od otrok do starejših, pestra skupina z različnimi pričakovanji.

Kot je povedala Vijola Bertalanič, je že kot otrok rada risala, vendar so jo življenjska pota odpeljala v drugo smer. Zdaj, ko se je upokojila, ima malo več časa in je spraševala tu pa tam, kje bi se lahko pridružila kakšni delavnici, saj je za začetek vedno potrebno nekaj znanja, da lahko preneseš navdih na platno. Ko vidiš svojo sliko, da ni tako slaba, da si nekaj ustvaril, imaš voljo, da delaš naprej. V delavnici se družijo celo leto ob četrtkih, pri ustvarjanju jih radi opazujejo tudi varovanci Doma. V delavnici zelo uživa in že komaj čaka četrtke, ko se spet srečajo. Navzoče je v smehu zaprosila, da naj upoštevajo, da je začetnik in da naj jo ne ocenjujejo preveč strogo.

Skrita želja Lidije Horvat je skozi vsa leta bilo slikanje, vendar nikoli ni dobila prave priložnosti, da bi zaživela. Slikarstvo je zanjo nek način izražanja in njena želja se je izpolnila, ko se je pridružila delavnici, in kmalu je ugotovila, da je to res tisto, kar želi. Včasih se zgodi, da jih na slikah obišče slikarski škrat, vendar imajo vedno nekoga, ki jim pomaga, tako da vsaka slika uspe. Slikarstvo je res poseben način izražanja umetnosti.

Akademski slikar Toplica Ignjatović vodi tudi likovno kolonijo v Olimju ter poučuje risanje in slikanje še v Zagrebu, Samoboru, Slovenski Bistrici, Mariboru in Rogaški Slatini. Načrtuje, da bi društvo registrirali in da bi čim več delali in imeli čim več razstav tudi v širši okolici. Dal bo vse od sebe, da bodo lahko udeleženci delali samostojno in da bodo čim bolj napredovali. Z Vijolo in Lidijo želijo narediti še eno razstavo za občinski praznik in se bodo potrudili, da bo le-ta uspela.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.