https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Podelitev pomurskih raziskovalnih nagrad za 2013

PiŠK Murska Sobota, 24.05.2014 ob 11:00  

V petek je PiŠK-u v Murski Soboti potekala slavnostna podelitev pomurskih raziskovalnih nagrad, ki jih že 12. leto zapored za najboljše pomursko diplomsko delo, delo aplikativnega značaja in doktorsko disertacijo podeljuje Pomurska izobraževalna fundacija (PIF).


Poleg materialne vrednosti nagrada pomeni tudi veliko moralno spodbudo in prejemnikom zagotavlja ugled ne le v domači regiji, temveč tudi širše. Za dosego tega je zelo pomemben izbor nagrajencev, kar je že tradicionalno zaupano pomurskim akademikom, članom Pomurske akademije PAZU, med katerimi je tudi akad. pom. akademik dr. Anton Vratuša.

Nagrado za najboljše delo s področja naravoslovja sta prejela Iztok Fister (Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru) in Gabrijela Tkalec (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v  Maribour), nagrado za najboljše diplomsko delo s področja družboslovja in humanistike je prejela Melita Lazar (Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru), nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo pa sta prejeli dr. Cvetka Marhold (Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani) in dr. Klaudija Sedar (Fakulteta za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.