https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otvoritev novega vrtca v Murski Soboti

Murska Sobota, 24.05.2014 ob 12:00  

V Murski Soboti je v petek potekala uradna otvoritev novega vrtca Gozdiček, ki je zrasel poleg starega montažnega, ki so ga že skoraj v celoti odstranili.


Otroci so se v novi vrtec vselili že takoj po prvomajskimi počitnicami, v petek pa je potekala uradna otvoritev, katere so se udeležili starši in stari starši otrok, župan občine Murska Sobota Anton Štihec, direktor podjetja Riko Janez Škrabec, ki je zgradilo novi vrtec, ter tudi nekateri predstavniki vrtcev iz okolice.

Zaključek vseh gradbenih del je predviden do prvega avgusta tega leta, sledi obnova Paviljona in okolice vrtca, da se bodo malčki lahko brezskrbno gibali in igrali po zelenih površinah. V vrtcu je skupno 12 oddelkov, ki se delijo na šest oddelkov drugega starostnega obdobja, štirje oddelki so prvega starostnega obdobja in en razvojni oddelek.

Ravnateljica vrtcev Murska Sobota Bernardka Marič je povedala, da nova pridobitev omogoča uresničevanje nekaterih pomembnih načel in ciljev predšolske vzgoje - zagotavljanje zasebnosti, fleksibilnosti in stimulativnosti prostorov, ureditev igralnice glede na starost otrok in dejavnosti, ki v vrtcu potekajo. Zadnja pridobitev vrtca je bila 1978, ko je prišla kot mlada vzgojiteljica v vrtec Murska Sobota, sedaj pa že skoraj zapušča to inštitucija, saj je preteklo že 36 let. V imenu vseh otrok in zaposlenih v vrtcu se je zahvalila vsem, ki so jim omogočili to zelo pomembno pridobitev.

Nekaj besed je navzočim namenil tudi župan Štihec, ki je povedal, da je ta vrtec največja pridobitev v letošnjem letu v občini Murska Sobota. Tudi sam je hodil v ta vrtec in z navzočimi je delil nekaj spominov o hribčku na dvorišču vrtca, ki se mu je takrat zdel najvišji na svetu, o gugalnici, na kateri je s prijatelji tekmoval, kdo skoči višje in dlje. Nostalgija ob podrtju starega vrtca je prisotna, vendar je nov vrtec priložnost, da si otroci sami ustvarijo svoje spomine, ki jih bodo mogoče nekoč delili s svojimi otroki. Celotna investicija je vredna nekaj čez 2,4 mil evrov, od tega okrog 1,2 mil evrov nepovratnih sredstev. Sama investicija je potekala gladko in dobro, saj je od podpisa pogodbe z ministrstvom minilo šele 11 mesecev. Nov vrtec lahko sprejme 200 otrok, medtem ko je stari sprejel 172.

Po zagotovilih direktorja podjetja Riko Janeza Škrabca so zgradili lesen, sodoben, a hkrati tudi topel in domačen vrtec, ki bo ob varstvu skrbnic in skrbnikov opogumljajoče in varno zavetje nežnim sanjarijam in prvim negotovim korakom v življenje.

Prireditev so s svojimi nastopi in rajanjem popestrili malčki iz novega vrtca.

Pri slavnostnemu rezanju traku so otrokom iz vrtca pomagali ravnateljica Maričeva, župan Štihec in direktor podjetja Riko. Čeprav so škarjice malce nagajale, nekdo se je pošalil, da so jih pozabili nabrusiti, jim je vseeno uspelo prerezati trak in so vrtec uradno odprli ter vse navzoče povabili na ogled prekrasnega novega vrtca, ki se ponaša z imenom Gozdiček.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.