https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Namiznotenisači Keme na poti po četrti naziv državnega prvaka

Puconci, 25.5.2014  

V Zeleni dvorani v Puconci je včeraj potekala prva tekma finala za naslov državnega prvaka v namiznem tenisu. Po na trenutke napeti tekmi in glasnem navijanju navijačev je ekipi NTK Kema I uspelo premagati nasprotnike iz Novega mesta, ekipo NTK Krka I, z rezultatom 5:4. Po odbojkarski vročici, ko so v finalu državnega prvenstva nastopili odbojkarji Panvite Pomgrada, se bodo za naslov najboljšega v Sloveniji pomerili tudi namiznoteniški igralci Keme.


Vodstvo kluba in igralce nam je uspelo ujeti pred sobotno tekmo.

V soboto bo namreč v Zeleni dvorani v Puconcih na sporedu prva tekma finala državnega prvenstva, kjer se bodo igralci Keme, 3-kratni in tudi aktualni prvaki Slovenije, pomerili proti novomeški Krki. Slednja je v polfinalu z 2:0 premagalo Letriko iz Šempetra pri Novi Gorici, Prekmurci pa so presenetljivo lahko, a odlično pripravljeni, premagali večne rivale iz Maribora s 5:1 in 5:0 in si priigrali priložnost, da v 17-letni zgodovini osvojijo svoj četrti državni naslov. »Glede na polfinalne igre proti Mariboru z optimizmom pričakujemo finale proti Krki. Čeprav tekmec goji drugi stil igre kot Maribor, vemo, da smo odlično pripravljeni. Motivacije ne bo manjkalo na nobeni strani,« pravi domači kapetan Mitja Horvat.


V sezoni 2013/2014, ki se izteka, so puconski igralci po ligaškem delu osvojili tretje mesto, s prvega mesta pa so v končnici zaigrali Novomeščani. Že ligaški tekmi v rednem delu prvenstva sta se končali s po eno zmago na vsaki strani, kar napoveduje napet boj tudi v finalu:  »Krka je izredno nevarno moštvo, saj gre za mešanico izkušenosti in mladosti, jedro njihove ekipe pa nastopa v članski in mladinski reprezentanci Slovenije.  Želimo si uspeha že na prvi tekmi pred domačimi gledalci in si priigrati psihološko prednost pred povratno tekmo. Vnovčiti moramo izkušnje naše ekipe, saj smo podobne pritiske v preteklosti že uspešno znali prestati« pa pravi Bojan Ropoša. Za ekipo KEME, ki jo vodi legenda slovenskega namiznega tenisa Štefan Kovač, nastopata tudi Dominik Škraban in najmlajši Patrik Sukič.

Prva tekma finala bo na sporedu v soboto ob 17. uri v namiznoteniški dvorani nove, Zelene športne dvorane v Puconcih, domačini pa pričakujejo, da jim bo k prvi zmagi pomagalo tudi številno občinstvo. To bo tudi zadnja tekma sezone Pucončanov v domači dvorani. Moštvi igrata namreč na dve dobljeni zmagi, zaradi višje uvrstitve po rednem delu pa bosta druga (sreda, 28.5.) in morebitna tretja tekma (31.5.) finala odigrani v Novem mestu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.