https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti zbrali 14 ton humanitarne pomoči za pobrateno občino Paraćin

27.05.2014 ob 7:05  

Mestna občina Murska Sobota je v minulem tednu zbirala humanitarno pomoč za pobrateno občino Paraćin v Srbiji, ki so jo prizadele poplave. V zbirnem centru na Mojstrski ulici, kamor je bila vsa zbrana pomoč pripeljana, se je nabralo skoraj 14 ton humanitarne pomoči v obliki odej, čistil, higienskih pripomočkov, hrane, pijače ter oblačil.


Vso zbrano pomoč je Mestna občina Murska Sobota že odpeljala v Paraćin s pomočjo prostovoljcev voznikov ter podjetij, ki so izposodila vozila. Prvo pošiljko pomoči (740 odej, 7 črpalk za prečrpavanje vode in pripravo za sušenje prostorov) sta sodelavca občinske uprave Štefan Černjavič  (vozilo je posodil Avtobusni promet Murska Sobota) in Milan Sapač (vozilo podjetja Murska Transport) v Paraćin dostavila v četrtek, 22. maja.

Drugo pošiljko, na kateri je bilo 1,6 tone pomoči (hrana, posteljnina, izdelki za osebno higieno, odeje in skoraj 9.000 vrečk za odpadke, ki so jih darovala podjetja Saubermacher Komunala, Saubermacher Slovenija in Cerop)  je v petek, 23. maja odpeljal prostovoljec Janez Farič iz Sela (vozilo Murska Transport).

V soboto, 24. maja okrog 22. ure zvečer je iz Murske Sobote proti Paraćinu krenila že tretja in največja pošiljka. Odpeljal jo je prostovoljec  Matej Ferencek iz Vučje Gomile (kamion Murska Transport).  V Paraćin je odpeljal skoraj 9 ton humanitarne pomoči, v vrednosti okrog  40.000 €  (okrog 350 kg konzerv, 400 kg testenin, 200 l mleka, 400 kg moke in sladkorja, skoraj 300 kg ostalih prehrambnih izdelkov s podaljšanim rokom trajnosti,  100 kg hrane za domače živali, okrog  350 kg sredstev za osebno higieno, 300 kg detergentov in pralnega praška, 100 kg papirnatih brisač in toaletnega papirja, prek 500 kg plenic za otroke, poleg tega pa 730 kg oblačil, posteljnina, odeje, brisače, 4 zložljive postelje).  V pošiljki je bilo tudi  okrog 500 kg sanitetnega materiala in odej za bolnišnico Paraćin, ki ga je v ta namen darovala  Splošna bolnišnica Murska Sobota. Na tovornjaku je bila tudi posebna pošiljka za pobrateno Nogometno šolo Paraćin (48 škatel in voda), ki jo je daroval Nogometni klub iz Rakičana.

V zbirni center so bili pripeljani tudi paketi iz nekaterih krajevnih skupnosti, kjer so organizirano zbirali pomoč krajani  (KS Satahovci, KS Bakovci) ter nekatera športna društva (moški in ženski košarkarski klub iz Murske Sobote, Dodgeball Catwoman Slovenija).

Zbiranje pomoči je s tem zaključeno. Vsem darovalcem ter vsem prostovoljcem, ki so nesebično pomagali, bodisi darovali pomoč v materialni obliki ali prispevali svoj prosti čas in pomagali pri zbiranju, sortiranju in natovarjanju pomoči, se iskreno zahvaljujejo. Posebej so se izkazali tudi sodelavci mestne uprave Mestne občine Murska Sobota. Uradno zahvalo in priznanje vsem, ki so pomagali, so prejeli tudi s strani občine Paraćin, kjer pravijo, da jih je doletela najhujša katastrofa v zadnjih 150 letih. Iskreno se zahvaljujejo za pomoč, ki so jo pokazali občanke in občani Mestne občine Murska Sobota ter drugi izven občine.

Ob tem dodajajo, da je tudi zaradi te akcije, ki jih je združila v skrbi za sočloveka, minuli teden Mestna občina Murska Sobota zasluženo prejela naziv in priznanje »Prostovoljcem prijazno mesto«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.