https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Puconski odbojkarski tornado, ki ruši vse pred sabo

2.12.2010  

Nova sezona v 2. državni odbojkarski ligi se je za odbojkarice Keme iz Puconcev pričela sanjsko – osem tekem, osem zmag in trenutno prepričljivo 1. mesto na lestvici.

Štiri kroge pred koncem jesenskega dela prvenstva smo o vtisih z dosedanjih tekem povprašali puconskega trenerja in igralke, svoje mnenje pa je pristavila tudi kapetanka murskosoboških odbojkaric.

»Z dosedanjim dosežkom smo zelo zadovoljni in vse poteka po načrtu. Do konca jesenskega dela prvenstva nas med drugim čakata še dve težki tekmi, zato upamo, da nam bo uspelo obdržati prvo mesto. Zelo se nam pozna prihod Tamare Borko, v kateri smo dobili res pravo igralko,« pravi trener puconskih odbojkaric Bojan Novak.

Tamara Borko: Imamo še veliko rezerv

Novinka, ki jo trener izpostavlja in ki že ima prvoligaške izkušnje, meni, da lahko še napredujejo.

»Kljub zelo dobri igri imamo še veliko rezerv. Naša igra zelo niha in mislim, da je vzrok nihanja neizkušenost, mladost igralk in zelo malo skupaj oddelanih treningov. Vse smo študentke in dijakinje, zato je zelo težko usklajevati treninge s šolo,« razmišlja Tamara Borko.

Le en skupen trening na teden

Na isti problem kot Borkova opozarja tudi trener.

»Imeli smo odlične priprave v avgustu in septembru, ko so bile študentke še doma, zdaj pa skupaj treniramo samo ob petkih. To ne pomeni, da te igralke v Ljubljani ne trenirajo, tam opravijo dva lažja treninga, ampak to ni isto. Kolikor sem seznanjen, konkurenčne ekipe trenirajo štirikrat na teden, nekatere tudi petkrat, zato so klubi iz bližine univerzitetnih mest v prednosti, ker lahko tudi študentke trenirajo z njimi.«

Glavno orožje tiči v močnem servisu in hitrih napadih

»V prvih osmih krogih prvega dela tekmovanja smo prikazale zelo konstantno igro. Dobro imamo pokrita vsa igralna mesta in smo zaradi tega zelo nepredvidljive, saj napadamo praktično iz vseh pozicij. Nasprotnicam povzroča težave predvsem naš močan servis in hitri napadi.

Na treningih letos smo se veliko posvečali tudi igri v polju, kar se vidi po dobri igri v obrambi,« začetek sezone ocenjuje kapetanka Ana Praprotnik.

Katja Rogan: Dobra ekipa z močno podporo navijačev

Za mnenje o puconski ekipi smo zaprosili tudi kapetanko murskosoboških odbojkaric, ki nastopajo v isti ligi kot Pucončanke, Katjo Rogan, ki pa razen medsebojne tekme še ni imela priložnosti videti kakšne druge tekme Pucončank.

»Takrat sem bila bolj osredotočena na našo igro, zato težko komentiram njihovo. V spominu mi je ostal močan servis, visoke igralke in dobra igra v polju, dobro potezo pri oblikovanju ekipe pa predstavlja okrepitev na položaju centralne blokerke. So zelo dobra ekipa z močno podporo pri navijačih, kar je lahko eden od odločilnih dejavnikov, predvsem v domači dvorani. Ne gre pa pozabiti tudi vodstvo kluba, ki jim omogoča pogoje za uspešno delo,« meni Roganova.

Dekleta menijo, da je prva liga dosegljiva

»Naš cilj letos je uvrstitev v 1. ligo. Vsekakor smo v dobri formi, naša prednost pred začetkom drugega dela tekmovanja pa je sigurno, da bomo večino tekem z ekipami iz vrha lestvice odigrale doma, kjer smo že več kot eno leto neporažene,« pravi Praprotnikova. Bolj zadržani sta pri napovedih Borkova in Frankova, medtem ko Roganova misli, da je uvrstitev Pucončank v 1. ligo zelo verjeten scenarij.

Že zdaj moštvo za 1. ligo?

»Kljub temu, da je ekipa zelo mlada, si upam trditi, da bi lahko s to ekipo igrale v prvi ligi. To smo tudi dokazale v pokalu, saj smo premagale prvoligaško ekipo TPV Novo Mesto in kar precej namučile ekipo Vitala iz Ljubljane, ki je trenutno na tretjem mestu prve državne lige,« meni Borkova, v lanski sezoni igralka Ecoma iz Ruš, pred tem pa članica Nove KBM Branika, kjer je osvojila naslov državnih prvakinj.

Petra Franko: Sobočanke si zaslužijo mesto v zgornji polovici lestvice

Čeprav je druga pomurska ekipa v tem trenutku po slabšem začetku še bolj na repu lestvice, jim vse puconske igralke napovedujejo preboj v prvo polovico lestvice.

»DŠR M. Sobota ima dobro ekipo. Zaslužijo si mesto v zgornji polovici lestvice, meni Frankova, podobnega mnenja pa sta tudi Praprotnikova in Borkova.

Kaj pa o dosedanjih predstavah njene ekipe pravi kapetanka Sobočank? »Z našimi predstavami ne morem biti zadovoljna. Na trenutke znamo prikazati res dobro odbojko, a se nam žal prevečkrat dogajajo nerazumljivi padci v igri. Po eni strani je mogoče razloge za to najti v dejstvu, da kot ekipa opravimo le enega do dva treninga na teden, a kljub temu menim, da smo sposobne več. Pa tudi zvezde nam letos niso naklonjene, če se lahko tako izrazim, kajti imamo neverjetno smolo s poškodbami. A to je sestavni del športa in s tem se moramo spoprijeti,« zaključuje Roganova.

Ta vikend po nove točke na domačem terenu

Puconske odbojkarice to soboto v dvorani Osnovne šole Puconci ob 14. uri gostijo odbojkarice iz Mislinje, medtem ko bodo murskosoboške odbojkarice v dvorani Osnovne šole II v Murski Soboti s pričetkom ob 19. uri gostile odbojkarice iz Škofje Loke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. samy
      02.12.2010 ob 11:27 samy

      To dekle rušite še naprej pa ka končno dobimo eno žensko ekipo v prvi ligi!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vinci
      02.12.2010 ob 13:06 vinci

      Mo dobili končno tudi prvoligaško žensko odbojko v Prekmurji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PomurskiJanez
      02.12.2010 ob 13:12 PomurskiJanez

      Naslovna fotomontaža je pa vrhunska nega kaj... To si tij takšen majster Karlo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. alojz
      02.12.2010 ob 17:14 alojz

      z vsemi zgornjimi komentari se strinjan! resan je čas ,ka mo mele v pomurji prvoligašice ,pa če kere te si to te mlade zaslüžijo ,ka so resan dobre pa vse domače igralke tü mislen predvsem malo Sakovičovo ki je ženski tot pa kolerova ka je liberoza prvo ligo pa vsako posebej be lejko pohvalo ....v glavnon samo odfudnite vse pred sebo dikline!!!!! Članek pa moren povedati ka fenomenalen pa te slike zgoraj ...vsaka čast majstre kere je to skup đao!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. read
      02.12.2010 ob 17:17 read

      Odličen prispevek, odbojkarice pa samo tak dale.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. lokalec
      02.12.2010 ob 23:31 lokalec

      no de trbelo kakšno tekmo iti lekar poglednot, drugo leto če do v prvi ligi pa nedvomno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. PREKMUREC
      03.12.2010 ob 9:34 PREKMUREC

      Če bi ge meu malo menje lejt pa nej ženo za grbo bi bil pravo tornado z tou ekipo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. sineson
      03.12.2010 ob 9:50 sineson

      Prekmurec, če bi šao gledat kakšno tekmo ne bi kvaso takših bedarij. Dikline resno dobro špilajo. San bil na tekmi na ekonomski šoli, pa mislin ka brez problemov lejko špilajo v prvi ligi.;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. alojz
      03.12.2010 ob 12:55 alojz

      resno dobro špilajo pa cejla ekipa so same fejst lepe dikline tak ka oba mata prav! Ge man tüde ženo pa prece let pa jih je fajn za poglenoti tak pa ovak!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.