https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Gornja Radgona: Izsilila prednost in povzročila nesrečo

03.06.2014 ob 6:28  

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali štiri prometne nesreče, deset kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi in travniški požar.

V Gornji Radgoni je voznica osebnega avtomobila v križišču izsilila prednost vozniku tovornega vozila. V trčenju so bile tri osebe lahko telesno poškodovane. Ostale prometne nesreče so se končale le z materialno škodo.

Na področju kriminalitete je bil obravnavan vlom v stanovanjsko hišo v Radoslavcih, v Bogojini pa tatvina zlatnine iz stanovanjske hiše. V Ižakovcih in na Kukeču sta bili obravnavani tatvini goriva iz delovnih strojev, v Dolgi vasi tatvina avtomobilske prikolice in v Murski Soboti tatvina kolesa. V Murski Soboti je bil odkrit bankovec za 20 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V času od 5. pa do konca meseca maja 2014 so po vsej Sloveniji potekale poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti kolesarjev. V času trajanja akcije so pomurski policisti ugotovili 52 kršitev kolesarjev. V 32 primerih je bila izrečena globa, v 20 primerih pa opozorilo. V tem času so policisti z elektronskim alkotestom preizkusili 39 kolesarjev, od katerih je bilo 9 pozitivnih.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti danes opravljali na območju PP Murska Sobota.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.