https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi soboška bolnišnica na pomoč pobratenemu Paračinu

03.06.2014 ob 9:30  

Splošna bolnišnica Murska Sobota se je pridružila pomoči prizadetim v katastrofalnih poplavah na območju Srbije.


V organizaciji Mestne občine Murska Sobota je v bolnišnico v Paračin soboška bolnišnica nemudoma poslala pomoč: odeje, povoji, paketi za osnovno nego za dojenčke (palčke, pleničke, negovalna olja), sanitarne rokavice, sredstva za dezinfekcijo in  material za infuzijo, ki jih v paračinski bolnišnici še posebej potrebujejo.

Kot so sporočili iz soboške bolnišnice, se zavedajo, kako pomembna je pomoč, ki jo paračinska bolnišnica in občani pobratenega mesta potrebujejo v tem trenutku. Bojan Korošec, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, je ob tem dejal: »Kljub nezavidljivi situaciji pri nas ne smemo pozabiti na pomoč, ki jo lahko nudimo ob takšnih ali drugačnih nesrečah. V tem je bistvo našega poslanstva. Naši kolegi v Paračinu so z veseljem in  z odprtimi rokami sprejeli našo pomoč.«

Direktorica Splošne bolnišnice Paračin je izrazila veliko zadovoljstvo ob tem, da so se v soboški bolnišnici  tako hitro in spontano odzvali in uspeli zbrati stvari, ki jih še posebej potrebujejo. Povedala je še, da so razmere izredno resne in da je pomoč soboške bolnišnice še posebej dobrodošla.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.