https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Srečanje maturantov po petdesetih letih

05.06.2014 ob 10:00  

V Gornji Radgoni so se srečali nekdanji maturanti Srednje kmetijske šole Maribor, ki so šolo zapustili davnega leta 1964, torej v teh dneh mineva natanko pol stoletja, odkar so zaključili srednješolsko izobraževanje.


Gre sicer za gospe in gospode iz cele države, od Prekmurja do Primorske, tokratno srečanje pa so pripravili gostitelji iz Gornje Radgone in okolice: Franc Škrobar, Ivanka Jaušovec in Mirko Špur. Pred petdesetimi leti je maturiralo 32 dijakov in dijakinj, srečanja na radgonskem koncu pa se jih je udeležilo le 14, pet njihovih sošolcev ni več med živimi in tudi slednjih so se ob tej priložnosti spomnili.

 

Srečanje se je začelo v družbi Radgonske gorice, kjer so si ogledali vinske in šampanjske kleti ter poskusili njihova najboljša vina in penine. Podobno je bilo tudi pri vinogradnikih Milana in Margit Kolarič v Policah ter Stanka Kaučiča na Orehovskem Vrhu, kamor je udeležence popeljal turistični vlakec „Radgonskih goric“.  

Še posebej prisrčno je bilo na osrednjem delu in zaključku srečanja, ki je potekalo v zidanici „Janžev hram“ na Janževem Vrhu, kjer je omenjeni Franc Škrobar nekoč tudi živel. Tam jih je novi najemnik, gostilničar Darko Felkar, postregel z izbranimi jedmi in odlično kapljico, zlasti zanimiva pa je bila izmenjava izkušenj in obujanje spominov.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija