https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Serdica: Huda telesna poškodba pri uporabi pirotehnike

09.06.2014 ob 6:18  

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali eno prometno nesrečo, sedem kaznivih dejanj, enajst kršitev javnega reda in miru, poškodbo pri uporabi pirotehnike, pet primerov povoženj divjadi in pridržali enega kršitelja.

Na pomurski avtocesti na cestninski postaji Dragotinci je voznik osebnega avtomobila trčil v kovinski zaščitni objekt avtoceste in zatem še v tovorno vozilo. Sopotnik v osebnem avtomobilu je utrpel lahko telesno poškodbo. Materialne škode je za 12.000 EVR.

Na področju kriminalitete obravnavane tri poškodovanja tuje stvari, dve tatvini, ponarejanje listin in nasilje v družini. Lendavski  policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljencu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja. Na avtocesti obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejene dokumente o tehničnem pregledu vozila. Na območju Murske Sobote je bila obravnavana tatvina denarja in mobilnega telefona, na območju Gornje Radgone pa tatvina mobilnega telefona. Policisti s PP M. Sobota so obravnavali še poškodbo osebnega avtomobila, poškodbo rastlinjaka in poškodbo vodne črpalke in zelenjave.

Javni red in mir je bil kršen devetkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Zoper kršitelja, ki se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti, je bilo odrejeno pridržanje.

Ob 19.18 uri se je ob nogometnem igrišču v Serdici pri uporabi pirotehničnih izdelkov poškodoval 31-letni moški, kateremu je pirotehnični izdelek eksplodiral v roki. Odpeljan je bil v UKC Maribor, kjer so ugotoviti, da je utrpel hudo telesno poškodbo in je ostal na zdravljenju.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti danes opravljali na območju Policijske postaje Murska Sobota.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.