https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

AVTOMOBILIZEM

Novi Audi A6

4.12.2010  

Pri Audiju so te dni predstavili novo, že četrto generacijo njihove 'Business-Class' (zgornji srednji razred) limuzine, ki je pred šestnajstimi leti nasledila legendarni audi 100.

Zunanja podoba nove nemške limuzine je izvedena v skladu z internimi oblikovnimi smernicami znamke Audi, ki smo jih v zadnjem času že lahko opazili pri nekaterih novejših modelih te znamke, zato so nekateri moji tuji kolegi novi A6 (dolžina: 4,93 m, širina: 1,87 m, višina: 1,46 m, medosna razdalja: 2,91 m, prostornina prtljažnika: 530 litrov) že označilo kot 'mali A8', ker ima novi A6 v primerjavi z aktualnim modelom za 7 centimetrov daljšo medosno razdaljo, od njega pa je tudi za približno 2 centimetra širši

Ker so Nemci pri razvoju nove limuzine upoštevali sodobni trend, ki poleg 'downsizinga' predvideva tudi 'dieto' so karoserijski deli izdelani iz aluminija (več kot 20 % sestavnih delov) in jekla.

Ta kombinacija je pri novi izvedbi 2.0 TDI (masa: 1.575 kg) prinesla približno 50 kilogramov nižjo maso (15 % manj kot pri običajni jekleni konstrukciji) kot pri aktualni izvedbi modela A6. Na nekaterih, za varnost potnikov ključnih mestih karoserije pa najdemo 'High-End' jeklo največje kakovosti. Novi A6 ima tudi izboljšano protihrupno zaščito, ki naj bi potnikom zagotovila zelo nizek nivo hrupa pri večjih hitrostih.

Hibridno izvedbo modela A6 bo premikal enak hibridni pogonski sklop kot v nedavno najavljeni hibridni izvedbi SUV modela Q5. Čeprav je ta hibridna različica modela A6 razvita predvsem za kupce v ZDA in tržišča v Aziji bo kasneje na voljo tudi evropskim kupcem Ta avtomobil, ki zaradi vgradnje dodatnih akumulatorjev premore nekoliko manjši prtljažnik premika kombinacija 2.0-litrskega TFSI motorja z 211 KM, ki mu pomaga elektromotor s 45 KM.

Striktno električni pogon deluje do največje hitrosti 100 km/h, uporabni akcijski domet akumulatorjev pri hitrosti 60 km/h pa znaša približno 3 kilometre. Glede na razpoložljivo zalogo motorne moči je povprečna poraba skromna (6,2-litra na 100/km), zelo športen pa je čas pospeševanja od 0-100 km/h (7,3 s.) in končna hitrost (238 km/h) pri tej hibridno limuzini.

Novi A6 bo kupcem na voljo v naslednji pomladi. 

Foto: Audi

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.