https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Festival medkulturne izmenjave manjšin v Moravskih Toplicah

Moravske Toplice, 12.06.2014 ob 8:00  

V petek je v šotoru pri Termah 3000 v sklopu projekta »Problematika manjšin v lokalnem okolju v luči evropeizacije« potekal Festival medkulturne izmenjave manjšin.


V okviru festivala so se z glasbo in plesi predstavili projektni partnerji iz Slovaške (občina Somorja), Srbije (Bačka Topola), Madžarske (občina Monošter) ter tudi sama občina gostiteljica Moravske Toplice. Mednarodni gostje in dve ekipi domačinov so se pomerili tudi v kuhanju manjšinskih jedi nad odprtim ognem, tako je ekipa iz Srbije kuhala zúzapörkölt (juho s piščančjimi želodčki), ekipa iz Madžarske se je poskusila v kuhanju gulaša, dve domači ekipi iz Motvarjevcev in Prosenjakovcev pa sta kuhali bograč in madžarsko enolončnico.

V kulturnem programu so nastopili učenci DOŠ Prosenjakovci s folklornimi plesi, madžarska pevska skupina Sirene z ljudskimi pesmimi iz Železne županije, srbska skupina s plesi in ljubezenskimi pesmimi, slovaški pevski zbor ter folklorna skupina KUD Attila Jozséf iz Motvarjevcev z madžarskimi ljudskimi plesi. Program sta povezovala moderator Denis in prevajalka Jolanda, za glasbo pa je poskrbel muzikant Lajči.

Na stojnicah ob šotoru so se predstavili tudi lokalni rokodelci s svojo obrtjo in umetelnimi izdelki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.