https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Nova svečka ob pomurskih cestah

 

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, nenadno smrt, kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, primer poškodovanja vozila na parkirnem prostoru, povoženje divjadi in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila.

V obravnavanih prometnih nesrečah je ena oseba izgubila življenje, štiri pa so se lahko telesno poškodovale. Na regionalni cesti izven naselja Spodnja Ščavnica se je, zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje, ena pa se je lahko telesno poškodovala. Dne 5.12.2010 ob 14.55 uri se je na regionalni cesti izven naselja Spodnja Ščavnica zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču zgodila prometna nesreča, v kateri je izgubil življenje 32-letni voznik osebnega avtomobila.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila, znamke CITROEN AX , vozil po regionalni cesti iz smeri Lomanoš, v smeri Spodnje Ščavnice. Pred naseljem Spodnja Ščavnica je na ravnem delu vozišča z vozilom zapeljal v levo na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v terenski avtomobil OPEL FRONTERA, ki ga je pravilno po svojem prometnem pasu vozil 25-letni voznik. Po silovitem trčenje je avtomobil CITROEN odbilo v desno na obcestno bankino, terensko vozilo je obstalo na pločniku ob levem smernem vozišču. Voznik osebnega avtomobila, ki je ostal ukleščen  v vozilo, je takoj na kraju zaradi telesnih poškodb umrl.Voznik  terenskega avtomobila je predvidoma lažje telesno poškodovan.

Policisti so odredili in opravili preizkus alkoholiziranosti pri vozniku terenskega vozila, ki je pokazal negativen rezultat (0,00 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Na kraj nesreče so prišli tudi gasilci, ki so pokojnega voznika rešili iz vozila in dežurni zdravnik, ki je odredil obdukcijo. O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki se ogleda nista udeležila. Materialna škoda na obeh vozilih je ocenjena na 2.500 EUR.

V Šratovcih pa sta, zaradi neupoštevanja prednosti, trčila dva osebna avtomobila. Pri tem so se tri osebe lahko telesno poškodovale. Škode je za 9.500 EVR. Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, dve poškodovanji tuje stvari in nasilje v družini. V Grabonošu je neznanec iz rezervoarjev dveh tovornih avtomobilov ukradel gorivo. Na bencinskem servisu v Murski Soboti je neznanec v rezervoar osebnega avtomobila natočil gorivo, ter s kraja odpeljal brez plačila. Na Kapelskem vrhu je neznanec poškodoval roleto na oknu stanovanjske hiše. V Murski Soboti je neznanec poškodoval steklo na osebnem avtomobilu. Policisti Policijske postaje Murska Sobota pa so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je nasilje izvajal so izrekli tudi prepoved približevanja. Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali preko dneva na relaciji Murska Sobota – Hodoš.

Prometna varnost v Pomurju se je v zadnjih dneh zelo poslabšala, saj so krvave ceste zahtevale dve človeški življenji. Ker vsi želimo, da »veseli december« ne bi postal »črni december«, vse udeležence v prometu policisti ponovno pozivajo, da spoštujejo prometne predpise, ter preventivne nasvete policije in drugih organov. Tudi v teh prazničnih dneh postavite varnost v središče!

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.