https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Pravljice iz Bukovine

Kdaj: Četrtek, 03.07.2014 ob 21:00

Kje: Murska Sobota, Na grajskem dvorišču v Murski Soboti

Pravljice iz Bukovine - pripovedovalsko muziciranje četrtek 3.7.2014 ob 21:00 na grajskem dvorišču Vstopnine ni! Najprej je bila le knjiga – prevod ljudskih pravljic, ki jih je skozi raziskovanje romskega jezika zapisal jezikoslovec Franc Miklošič. Potem sta bili dve – lovilki sanj zvoka in besed, ki sta se v nekem trenutku ujeli v isto zgodbo.  Potem je prišel še on – tretji in njegove magične strune. In tako so šli trije, z bajalico in malce krošnjarsko, na pot muziciranega zgodbanja. Andreja Časar je urednica zbirke Pravljice iz Bukovine, literarna komparativistka, publicistka, predvsem pa zbiralka zgodb iz preteklosti. Po Bukovini se sprehaja kot pripovedovalka. Alja Petric je arhitekta, ki je skiciranje stavb zamenjala za skiciranje lastnih melodij v notnem črtovju. Z različnimi glasbenimi pristopi raziskuje zvok vesoljnega sveta, ki ga, pojoč tisočere glasove, predaja vetru. Damjan Stanišić je kitarski virtuoz in ne malokdo ob gledanju in poslušanju tega glasnika novega esteta v tonskem in glasbenem smislu pomisli na prvinsko in pristno glasbeno Ljubezen, ki jo ustvari čarobni kitarski dotik. Vabljeni na večer mističnih ljudskih nebes, ki bodo – na senzibilnih krilih glasbe – pravljice zopet ponesle tja, od koder so prišle. Napnite ušesa, razprite oči in jim prisluhnite. https://www.youtube.com/watch?v=xLXB4-bPji0&feature=youtu.be

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.