https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mercator v lasti Agrokorja

26.06.2014 ob 10:00  

Konzorcij prodajalcev, ki je imel v lasti približno 53-odstotnega deleža Mercatorja, je svoj delež prodal Agrokorju.


Konzorcij, v katerem so Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Radenska, NLB, NKBM, Gorenjska banka, Prvi faktor-Faktoring, Banka Koper, Hypo Alpe-Adria Bank, NFD, Banka Celje in NFD holding, je danes sporočil, da sta obe strani za datum konca transakcije določili petek. S tem naj bi Agrokor za dobre pol milijarde evrov po petletnem prizadevanju postal lastnik Mercatorja.

Kot sporoča STA, naj bi Agrokor po neuradnih podatkih za delnico odštel 86 evrov, s čimer bo za približno 53-odstotni delež plačal 172 milijonov evrov. Sledi objava prevzemne ponudbe za preostali del Mercatorja, tako da naj bi za vse delnice Mercatorja odštel približno 325 milijonov evrov. Z nakupom naj bi Agrokor Mercatorju zagotovil tudi 225 milijonov evrov podrejenega posojila. 200 milijonov evrov tega denarja naj bi prejele banke, ostalo pa naj bi predvidoma namenili obratnemu kapitalu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2014 ob 10:30 gost

      Zanimivi članek Na Financah je nekdo napisal takole: "Tistim, ki pišete o Jankoviću in Mercatorju, na to temo sem skoraj doktoriral. Mercator si je nasilno prisvojil Živila iz Kranja, Nanos iz Postojne, Emono, Potrošnik, Dolenjko in cel kup podjetij z proizvodnjo hrane in jih vse dobesedno uničil. Bankam je Mercator ostal dolžan milijarde EUR in so uničevali dokumentacijo. Mercator je dobesedno morilec vseh naših bank. Ali lahko en tak monstrum uniči državo? Lahko. Da je Mercator uspel, v vsakem primeru bi danes država bila na zavidnem nivoju, Janković pa heroj. Žal je čisto vse pod njihovo komando šlo rakom žvižgat in je prepozno za karkoli. Vendar, še je čas, da se rakavo tkivo, ki je pustilo metastaze po vsem telesu, poskusi na vse možne načine odstraniti iz telesa. Čudeži so možni. Lahko le še na to računamo."....********************************************* in TO JE RESNICA.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2014 ob 12:53 smrkci gost

      Dobro bi bilo da bi sedaj prodali politike in tajkune,ki so državo pripeljali v tako veliko krizo in izropali državo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2014 ob 13:33 mmmmmm gost

      In z to prodajo so še osiromašili teh malo pridelovalcev zelenjave ka so prodajali Mercatori .Ovi lopov de vse razvažal od svojih iz Hrvatije

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2014 ob 13:33 ZDS gost

      Bravo Todorić, najboljsi sosed je postal Hrvat. Presezek delavcev je potrebno takoj odpustiti, bo kaksen iskalec sluzbe vec pri nas pa nic zato. Kupujem v Splitu ali v MS, vedno od najboljeg susjeda.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2014 ob 23:17 felix gost

      Bravo Janša izpolnile so se tvoje sanje iz leta 2005,ko si prodal v svoji pisarni Mercator Bavčari in Šroti zdaj je dokončno tajkunski sosed še malo pa v Sloveniji ostanejo samo brezposelni pa lopovi ka so spokradnoli državo pa par poštenih privatnikov in kmetov in tao tej mejnši

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.06.2014 ob 16:49 marketing gost

      KONČNO !!!!! Da ne bo več toliko pisanja in debat okrog Mercatorja. Tisti, ki pa verjamete, da je Mercator delal za naše proizvajalce pa ste res hudo omejeni v svojih glavah. Danes vladajo tržne razmere in NOBEDEN več ne dela za nekoga zaradi imena ali lepih oči. Vse je POSEL. Če se dva o poslu sporazumeta ga naredita, če ne pač ne. Zelo veliko Slovenskih podjetij dela za Hofer, Spar, Tuš. Tudi v tujino izvažajo. Poznam kmete, ki izvažajo svoje pridelke v Avstrijo. Zato brez jamranja in stokanja. To je samo pesek v oči določenih političnih skupin. Še enkrat. KONČNO, da je prodan !!! 20 let prepozno !!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.