https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

RK Pomurje vabi k aktivnemu doživetju počitnic v rokometnem taboru

26.6.2014  

Rokometni klub POMURJE z namenom popularizacije rokometa, športa in aktivnega preživljanja počitnic, med 30. junijem in 4. julijem 2013 organizirata rokometni tabor za otroke (deklice in dečke) letnika 2005 in starejše, ki bo potekal v Bakovcih.


Cilj tabora je poleg osvojitve osnov rokometne igre oz. napredovanja v rokometnem znanju, predvsem zdravo in aktivno preživljanje prostega časa in druženje z vrstniki.

Tabor ni namenjen le bodočim rokometašem, ampak vsem otrokom, ki si želijo aktivno preživeti počitnice in spoznati nove prijatelje. Pogumnejši bodo lahko na taboru prespali. Prav tako bodo ves čas pod budnim očesom usposobljenega pedagoškega in strokovnega kadra.

Za strokovnost bodo skrbeli rokometni trenerji z licencami, študenti, ki obiskujejo Fakulteto za šport in aktivni igralci RK Pomurje. Vodja tabora in koordinator je profesor športne vzgoje Marjan Horvat. Za rokometni del je odgovoren trener mlajših selekcij Denis Roškar. Za atletski del bo poskrbel trener atletike in igralec RK Pomurje Robi Kreft. V času tabora pa jih bodo obiskali znani igralci in trenerji rokometa. Dogovor poteka s trenerjem državnih prvakov RK Celje Pivovarna Laško Brankom Tamšetom in nekaterimi igralci državnih prvakov.

Da ni poudarek samo na rokometnih aktivnostih, bodo imeli udeleženci veliko dodatnih aktivnosti. V prostem času se bodo sprostili ob igranju odbojke na mivki in bowlinga. Med športne aktivnosti so dodali tudi izobraževalni del s predavanjem iz rokometnih pravil, ki jih bo predstavil trener RK Pomurje in rokometni delegat Neno Potočnjak. Poiskusili se bodo v še lokostrelstvu in ribolovu. Obiskali jih bodo še reševalci, ki bodo prikazali opremo reševalnega vozila, in borci borilnih veščin. Znani slovenski akrobatski pilot Petek Podlunšek jim bo na letališču Rakičan pokazal letalo, s katerim tekmuje. Predstavili se bodo še balonarji in Policija.

Čas pa bodo zapolnili še z večernim pohodom v naravi, gledanjem filma in družabnimi igrami na prostem. Druženje bodo končali v petek popoldan z zaključnim piknikom s starši, trenerji in vaditelji. Cena, ki vključuje 24-urno varstvo za 5 dni, hrano (3 obroke + 2 malici), brezalkoholno pijačo čez cel dan, športne, animacijske, izobraževalne in druge aktivnosti, spominsko majico, zgoščenko s slikami iz tabora je 60 EUR (drugi in vsak naslednji otrok iz družine 30 EUR).

Rokometni tabor je tako postal tradicionalen in v klubu upajo, da bodo otroci poleg rokometnega znanja odnesli domov predvsem nova prijateljstva in lepe spomine.

Dodatne informacije in prijave:

Vojko Kuhar 041 795 239 ali Robert Rengeo 041 694 070 ali info@rk-pomurje.si ali http://www.rk-pomurje.si/tabor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.