https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Melinci znova v znamenju »ciglov«

Melinci, 30.06.2014 ob 14:00  

Ta vikend so v Melincih pripravili že 22. Ciglarske dneve, ki so potekala ob reki Muri v Ciglarskem naselju.


Kot običajno je bila osrednja zanimivost dogodka ročna izdelava opek – »ciglov«, po metodah, ki so jih uporabljali naši predniki. S tem skrbijo, da se znanje naših prednikov ohrani in da ne zaide v pozabo.

V sklopu prireditve je potekala sveta maša, pripravili so kulturni program, različne domače dobrote ter poskrbeli za okrepčitev obiskovalcev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2014 ob 15:33 Stewen gost

      VSE ZA STOLČEK - Nova grafična podoba Pomurca, na katero sem se po nekaj tednih že navadil, je nedvomno pridobitev. Ni pa pridobitev uredniška politika, kot jo dojemam kot bralec in "komentator": predvsem fotonovice. Pogrešam nekoliko daljše članke PODPISANIH sodelavcev, na primer Baligačeve iz lendavskega konca. V zadnjih dneh prevladujejo fotozapisi s sprejema osnovnošolskih odličnjakov pri županih. Ti imajo tako spet priložnost "za slikanje". Pa vendarle:če si odličnjak, si pač odličnjak, in vsi skupaj si lahko želimo, da vnema za učenje ne bo popustila. Potolažimo pa lahko tudi neodličnjake in njihove starše: mnogi, ki so bili v OŠ slabi ali pa sok"durchgefallen" (padli skozi), so se v življenju uveljavili. - Ne vem pa, kako so "vozili" v OŠ, SŠ ... pomurski kandidati za poslance. Nekateri obljubljajo nemogoče. Moti me, da se pojavljajo "povsod": kandidat NSi na ciglarskih dnevih, kandidati SDS na Petrovem proščenju na Hotizi in tko naprej ,saj bralci sami veste, kje vse "častijo".Sicer pa so volitve pred durmi. Najbolj ogaševana kandidatka celo ve, kje je rešitev.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2014 ob 16:17 občan gost

      Melinčarji , ČESTITKE , za pokazano in, lepo pripravljeno našo preteklost, v besedi in sliki ! Mij pa že vemo , koga bomo volili in kdo nam je najbolj pri srcu ! CIGLARJI Z DVIGNJENIMI GLAVAMI NAPREJ!

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2014 ob 16:26 bratončar gost

      Krofašje pa so kroflinov nej meli ka bi človik köjpo ali tiste püte pod bradov

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.06.2014 ob 16:37 domačin gost

      Bratonjčar , tij sinimak takši ka ga trbej iskati ! Ka se slijniš či nemaš pojma od življenja ! ŠUTI!!!!!!!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.06.2014 ob 18:42 bratončar gost

      Tisto pod bradof pa nemajo več no ja KROF se pravi ali püta

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.06.2014 ob 20:47 vinko megla gost

      Na pa so edni somarje si nikaj zmislili cigeu bi delali z blata neven je bu tou namen kakše kampanije da je prišla lokat pa žrejt ka edni so palik poulek bilij pri toj kopanji ge je kšenki bilou na pa me zanimle kelko ciglovja so te denok vkup spravili .Tej ka so pa cvrli krumple so pa nikan fejst redeči kak porani zagorski .

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.07.2014 ob 10:33 psihiater od vinkoja megle ... gost

      VINKO MEGLA JE NAVADEN PRIMITIVEC IN BI BILO ZAŽELJENO KA NAJ NEHA ŠINFATI OD A DO Ž, OD LIDIJ, DO MUZIKE, DO ENIH KA SE NEKAJ TRUDIJO V ŽIVLJENJE itd ... OČITNO JE MEL REJSAN TEŽKO OTROŠTVO IN MA PAČ FRUSTRACIJE IZ OTROŠTVA ... VINKO OPROSTI, ČE TE JE V ŽIVLJENJE NIŠČE NEJ MEL RAD ... AMPAK BOŠ SI NA TAKŠEN PRIMITIVEN NAČIN TEŽKO DOSTOJNE POZORNOSTI POISKO ... AMPAK LE OPAZKE TVOJOGA BOLANOGA KARAKTERJA IN IZRAŽANJA ... TAK KA KUJPI SI TABLO (PIŠI - BRIŠI) PA LEJKO TAN CEJLE DNEVE GOR PIJŠEŠ SVOJE NEUMESTNE KOMENTARE, PA NE BOŠ NIKOGA S TEN ŽALO JAVNO ... LEJKO PA NA TAK PAMETEN NAČIN KAK VSE ŽIVO KOMENTEJRAŠ NAPIJŠEŠ KOMENTAR O SEBI - KAK SI BLESAVI ... PA PROSIN TE BOJ ISKRENI !!! pa lep pozdrav iz Melinec

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.07.2014 ob 15:14 VINKO MEGLA gost

      Tij pametni psiater@ če bi te zdaj dobo bi te tak zavuja vrezo tij se zmene delaš norca je dejanska resnica ka san napijso pijši pa tij o sebi knjigo kak si kroflin doubo pa kak si začno cigle delati no o jestiji pa san razmisli kelko si pojo pa kelko plačo LELEK KROFASTI.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.07.2014 ob 17:26 ižekovčar gost

      Prav maš VINKO .Edijni si ka vüpaš napijsati istino .Jejjo in pijejo nikaj drüjgo .Melinčari naj bojo samo tiho ka nemajo pojma .Krof

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.07.2014 ob 13:03 VINKO - ODI VO Z MEGLE gost

      VINKO ... TAK TI POVEN ... PRVO KAK PRVO, ČE SAN TI NAPIJSO LEP POZDRAV IZ MELINEC - TOU ŠE NE POMEJNI KA DEJANSKO TUDI IZ MELINEC PRIHAJAN, TAK KA NEMOJ TIJ MENI SRATI O NEKIH KROFIH, KERE SAN DOUBO ... PA KELKO CIGLA SAN NAPRAVO ... PA TUDI NE SPITAVLI ME BLESARIJ KELKO SAN PLAČO, KER ME SPLOH TAN NEJE BILOU ... SE PA VEČKRAT GIBLEN V TEJH KRAJIH IN POZNAN DOSTA LIDIJ ... IN ZNAN KA SO DOBRI LIDGEJ TUDE NA TON MARKOSTON KONCE ... IN ČE SI TEJ DOBRI LIDGEJ NEKAJ NAPRAVIJO, NEKŠNO SVOJO FEŠTO ... PA SPLOJ NEMA VEZE KA MAJO - LEJKO BI VOUŽE VLEKLI (KROFLINE PROTI CIGLON) JE TOU VSEKAKOR NEJ SLABO ... ZA SEBEJ SO POSKRBELI PA SO SI NAPRAVILI FEŠTO SVOJO IN SE FAJN MELE ... KAR PA SEVEDA TIJ NEBOŠ NIKDAR RAZMO ... BISTVO DRUŽENJA PA SOCIALNOGA ŽIVLJENJE ... KER SI VERJETNO TAK ASOCIALEN, KA SE ŽE SAN SEBI SMILIŠ ... IN OPROSTI, ČE JE TOU ZA TEBEJE PA TOGA IŽAKOVČARA POD TEBOF ISTINA ... KA DRUGO NEVEJŠ KAK ŠINFATE ... TE STA OBA MALO SKRENOLA ... IN NEJ TIJ MENI GLUMITI O NEKŠNOJ DEJANSKOJ RESNICE KA SI JO TIJ NAPIJSO ... DOSTA TVOJIH KOMENTAROV SAN ŽE PREŠTO ... IN DRUGO NEJSAN OPAZO, KAK KA NEGA STVARI NA TON SVEJTE KA SE NE BI TIJ VSEVED NOTRI PIKNO, PA SAMO ŠINFO PA SAMO NEKA MUDRUVO ... PRI BILOKAKŠNON ČLANKE SAN ŠE ENE TVOJE SPODBUDNE BESEDE NEJ OPAZO ... TOU MI DAJE INFORMACIJO O TVOJON PATETIČNON DOJEMANJE SVETA IN STOPNJI INTELIGENCE ... IN ZA KONEC ... KA NE BOŠ TU POD NEKŠNIME ANONIMKAME NON-STOP NEKA ŠINFO PA SKAKO ... PA SE PAMETEN DELO KAK BI TIJ NEKOGA ZA VUJA VREZO ... TE VABIN, KA SE LEJKO NA 4 OČIJ DOBIJVA PA ME ZANIJMLE KOGA BOŠ TIJ TE VREZO ZA VUJA ... ME ZANIJMLE ČE SI TAK MOČEN TUDI VAČEK ALI PA SAMO V JEZIKE ... TAK KA, VLJUDNO VABLJENI PAMETNJAKOVIČ

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.