https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Aktivne počitnice za otroke v Gaberju

Gaberje, 02.07.2014 ob 13:00  

Učenci so zapustili šolske klopi in že so tu počitniške dejavnosti, nekatere med njimi tudi izobraževalne. Tako tudi v Gaberju ta in naslednji teden potekajo aktivne počitnice za otroke in šolarje, kjer se med drugim lahko učijo angleščine.


V Gaberju, v prostorih podružniške osnovne šole, aktivne počitnice vodi Doris Klennert, ki poučuje angleščino po metodi Helen Doron. Kot je povedala, so udeleženci iz Prekmurja in tudi iz Madžarske, imajo pa manjše skupine. 

Otroci imajo na dan štiri ure angleščine, sicer pa tudi malico in kosilo ter različne aktivnosti: »Na takšnih počitnicah delamo po knjigi »I am the world« in tako otroci spoznavajo različne države, kontinente, spoznavajo različno hrano ter se na aktiven način učijo  jezika.« Doris je še povedala, da bodo nadaljevali še drug teden z novo skupino otrok, potem pa spet zadnji teden avgusta. Sicer pa poleg tega veliko ustvarjajo z rokami, rišejo, barvajo, izdelujejo, imajo športne rekvizite, da so tudi telesno aktivni.

Udeleženki Melanie in Clea, stari 10 in 8 let sta povedali: »Zelo nama je všeč. Rišemo, igramo se, plešemo, pojemo, učimo se angleščine. Naučili smo se že nekaj novih besed, v jeseni pa bova tako v šoli tudi več vedeli in morda dobili boljše ocene. Najlepše je to, da smo lahko veliko zunaj in da se naučimo česa novega. Spoznavamo tudi različne države, nama je najljubša Afrika

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.