https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kmalu odprtje kolesarskega centra v Čentibi

Čentiba, 10.07.2014 ob 7:00  

V Čentibi so zgradili športno-kolesarski center namenjen športnim in društvenim dejavnostim. Vrednost gradnje projekta je bila dobrih 500 000 evrov. Objekt bo upravljal javni zavod Svet mladih Lendava, sodelovali pa bodo tudi Lendava vabi in NK Čentiba. Otvoritev centra lahko pričakujemo že kmalu.


V centru se bodo odvijale različne dejavnosti od turizma, aktivnega preživljanja prostega časa ter usposabljanje mladih za podjetništvo. Tam pa bo prostore dobil tudi NK Čentiba. V objektu je tako  prostor za kolesarski center ter prostori za športne in društvene dejavnosti. V okviru investicije se je uredila zunanja okolica ter kolesarske in peš poti. Kolesarski center bo služil kot izhodiščna ali končna točka za večje skupine kolesarjev, ki bodo tukaj lahko parkirali svoje avtomobile. Center pa bo namenjen tudi pohodnikom.

Svet mladih želi v centru usposabljati mlade za podjetništvo, želi se ukvarjati z lokalno pridelavo hrane in s storitvami, povezanimi s turizmom. Turistična zveza Lendava vabi želi oblikovati turistične produkte, povezane s kolesarstvom, pohodništvom in jadranjem). NK Čentiba pa bo organiziralo športna in družabna srečanja.

S projektom izgradnje centra so želeli vplivati na trajnostni gospodarski in družbeni razvoj v čezmejnem območju (gospodarska rast, zmanjševanje odseljevanja, dodana vrednost, naravno in prijetno okolje). Prav tako želijo vzpostaviti atraktivne čezmejne kolesarske turistične destinacije v območju regije Pomurje ter v Železni in Zalski županiji.

Projekt so delnofinancirali Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, razliko pa je financirala Občina Lendava iz lastnih proračunskih sredstev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.