https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/
http://www.zniders.com/

LOKALNO

V Radgoni podpisali izvajalske pogodbe za vzdrževanje osnovne šole

Gornja Radgona, 07.07.2014 ob 12:00  

V Gornji Radgoni je potekal podpis pogodb za izvajanje vzdrževalnih del tamkajšnje osnovne šole.


Občina Gornja Radgona je uspešno kandidirala na javnem razpisu za »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev, zdravstvenih domov in knjižnic v lasti lokalnih skupnosti« in s tem pristopila k projektu »Sredstva za investicijsko vzdrževanje OŠ«. Operacijo delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

Predmet projekta je sanacija stavbe osnovne šole v Gornji Radgoni, ki je razdeljena na dve fazi, pri čemer je bila 1. faza zaključena leta 2011, 2. faza pa bo zaključena leta 2014. V okviru 1. faze projekta se je izvedla zamenjava dotrajanih oken z energetsko varčnimi okni, zamenjava azbestne strešne kritine z vsemi kleparskimi deli, izolacija fasade vključno z zaključnim slojem, izgradnja nadstreška glavnega vhoda ter izgradnja nove kanalizacije za odvajanje meteornih voda. V okviru 2. faze projekta pa se bodo obnovili predvsem notranji prostori stavbe (energijska sanacija stropov z dobavo in montažo toplotne izolacije ter spuščenih stropov v učilnicah, kabinetih in zbornici, delna obnova strojnih inštalacij z vgradnjo rekuperatorja, elektroinštalacijska in slikopleskarska dela, ter sanacija prostorov jedilnice in avle). Z zaključno fazo se načrtujejo še večji prihranki pri porabi toplotne energije in posledično manjši stroški ogrevanja, ki so se z uvedbo kogeneracije in izvedbo 1. faze obnove že skoraj prepolovili. Vsa dela v okviru 2. faze projekta bodo predvidoma končana najkasneje do 25. 8. 2014. 

Celotna vrednost investicije v sanacijo stavbe osnovne šole v Gornji Radgoni po prijavi znaša 1.665.587,86 EUR z DDV (995.333,17 EUR pred letom 2013 in 670.254,69 EUR v letu 2014). Skladno z določili javnega razpisa znašajo upravičeni stroški 540.125,50 EUR, pri čemer bo s sredstvi evropske kohezijske politike sofinanciranih 85 % javno upravičenih izdatkov operacije. Glede na višino sofinanciranja iz evropske kohezijske politike bo torej operacija sofinancirana v skupni višini največ do 459.106,67 EUR. Občina Gornja Radgona se je namreč zaradi dotrajanosti stavbe osnovne šole v Gornji Radgoni odločila, da poleg energetske sanacije, ki je upravičen strošek projekta, izvede še druga investicijsko vzdrževalna dela, ki so nujno potrebna in smiselna za celovito zaključevanje posameznih faz obnove osnovne šole.

Izbrani izvajalci del, s katerimi bo župan Občine Gornja Radgona g. Anton Kampuš podpisal izvajalske pogodbe, so podjetja: Knuplež d.o.o. iz Zgornje Velke, EnRa d.o.o. iz Hoč, Milan Pintarič s.p. iz Spodnje Ščavnice in Progrin d.o.o. iz Gornje Radgone.

  Fotogalerija

  Komentarji

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.