https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

KMN Pečarovci bo konec tedna obeležil 30 let delovanja

Pečarovci, 09.07.2014 ob 13:00  

Klub malega nogometa Pečarovci praznuje letos trideset let delovanja, katerega bodo obeležili ta vikend z okroglo mizo na temo mali nogomet in nogometnim turnirjem ter večernim druženjem.


Jeseni leta 1984 se je začela zgodovina nogometnega kluba iz Pečarovcev. Takrat so igrali v C ligi malega nogometa Murska Sobota. »Tu smo začeli svoje prvo nogometno tekmovanje. V začetku je bilo kar precej duhovito, saj še nismo imeli pravega nogometnega znanja, kot nekatere ekipe, ki so bile z nami v skupini. Kljub temu smo komaj čakali nedelje, da smo se zbrali, potovali in igrali nogomet ter se ob tem tudi zelo zabavali,« je začetke kluba ob 20-letnici opisal pobudnik za ustanovitev kluba Bela Lehar.

V sezoni 1986/87 so napredovali v B ligo ter se po dveh sezonah prebili v elitno ligo klubov občinske lige Murska Sobota. Že prvo leto tekmovanja v A ligi so osvojili tretje mesto, kar je bil hkrati največji uspeh kluba v tekmovanju v tej ligi.

Leta 1997 so se odločili, da bodo tekmovali v Občinski zvezi klubov malega nogometa Puconci. Začeli so v B ligi in se po dveh sezonah uvrstili v A ligo, kjer tekmujejo vse do danes. Na začetku tretjega tisočletja je klub dosegal nadpovprečne rezultate, saj so v treh zaporednih sezonah postali občinski prvaki ter tako osvojili prehodni pokal Občine Puconci v trajno last. Ta uspeh so kronali še z osvojitvijo naslova pokalnega prvaka Občine Puconci 2004.

V teh zlatih časih kluba je vodstvo kluba zbralo tudi pionirje in v sezoni 2000/01 tekmovalo v novoustanovljeni pionirski ligi, kjer so zasedli prvo mesto in se tako zapisali v zgodovino kot prvi pionirski prvaki OZ KMN Puconci. Naslednji dve sezoni so pionirji osvojili tretje mesto, v sezoni 2003/04 pa so dosegli vrhunec z osvojitvijo naslova prvaka in pokalnega zmagovalca pionirske lige ter tako skupaj s članskim moštvom osvojili vse kar se je v tej sezoni osvojiti dalo.

Od leta 2004 naprej se jih je prejel vzdevek »večno drugi«, saj so tako v ligi, kot tudi na občinskih pokalih večinoma osvajali druga mesta. Tako je bilo tudi v tej sezoni, saj so postali podprvaki v zimski ligi, prvenstvu in pokalu OZ KMN Puconci. Najbolj ponosni pa so na tretje mesto, ki so ga osvojili na letošnjem državnem prvenstvu rekreativcev v malem nogometu.

Ob vsem tem pa so skrbeli tudi za primerno infrastrukturo. Tako so od leta 1997 do leta 2002 postavili reflektorje, uredili slačilnice in postavili pokriti objekt za gledalce ter zgradili tribuno. Tudi v zadnjih letih so veliko vložili v infrastrukturo in se tako lahko danes ponašajo z enim izmed najlepših športnih objektov za mali nogomet v Pomurju, saj so pokrili tribuno, opremili slačilnice s tuši in preuredili razsvetljavo ter vzpostavili namakalni sistem.

V tem času je v klubu delovalo veliko ljudi, katere povezujejo mnoga doživetja, saj so v klubu pustili del sebe in so na ta način še danes povezani z njim. V znak zahvale ta vikend prirejajo obletnico kluba, ki se bo pričela že v petek ob 20. uri z okroglo mizo na temo mali nogomet. Istočasno bo potekal tudi žreb za sobotni nogometni turnir, ki se bo končal v nedeljo. Nedeljsko polfinale in finale bodo popestrili z ekshibicijsko tekmo in tekmo presenečenja. Podrobnejše informacije si lahko pogledate v spodnji priponki.

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    09.07.2014 ob 18:11 tine gost

    VIJ VSI SE ZA TOLE OBLETNICO LAHKO ZAHVALITE gos. ŽEKŠU !!! Če njega ne bi bilo , tudi te obletnice kluba nebi bilo !!!!!!!

    2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    09.07.2014 ob 18:33 Pečarovčar gost

    Pa tudek klub bi razpadno, ka ŽEKŠ jin nosi pejneze pa vse jin ureja vaček bi tak bilij že zdavnaj v ograček lige (no tou so tak ali tak že)

    2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    10.07.2014 ob 7:25 Pečarovski gost

    sama nevoščljivost vas je ka je klub tu ge je!!! idi***ote!

    2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.