https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Varuhinja človekovih pravic v Murski Soboti

10.07.2014 ob 14:00  

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer bo v sredo, 23. 7. 2014, s sodelavci poslovala v Murski Soboti.

Pri Varuhu človekovih pravic RS ugotavljajo, da država ni vedno v službi ljudi in ne ščiti skupne javne koristi ter ne zadovoljuje ustrezno potreb in interesov vseh prebivalcev. Posamezniki in skupine se velikokrat čutijo nemočne pred državnim aparatom in se velikokrat (več) ne znajdejo pri uveljavljanju svojih pravic.


Zato se varuhinja s sodelavci s t. i. poslovanji zunaj sedeža skuša približati vsem, ki bi potrebovali pomoč pri uveljavljanju svojih pravic in ne (z)morejo priti v Ljubljano. Povprečno enkrat na mesec obišče določen predel Slovenije. Ob tej priložnosti se lahko vsi, ki so se predhodno prijavili na pogovor, srečajo z njo in ji predstavijo svoje težave.

Prijave na pogovor zbirajo na brezplačni telefonski številki 080 15 30 najkasneje do torka, 22. 7. 2014, do 12. ure.

Pogovori bodo potekali v prostorih Mestne občine Murska Sobota med 9. in 13. uro.
Po tem bo varuhinja svoje ugotovitve predstavila na krajši novinarski konferenci, ki bo predvidoma ob 14. uri. Točna ura bo znana dan pred poslovanjem in bo objavljena na spletnih straneh Varuha (www.varuh-rs.si).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2014 ob 15:00 ms gost

      Naj mi nikak povej in zatrdij ge človik sploh ma več ge kakše pravice ?Nej jih sramota ?In trbej varuha človekovij pravic ?Ta je tüdi dobra nikaj ne ustvarja nikaj ne dela pa lejpo plačo ma samo občasno nekaj palamudi ka v rijti nega mesta .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2014 ob 11:25 đekson gost

        Premurci moramo biti ponosni na varuhinjo in jo še naprej podpirati, ka bomo vsi imeli človekove pravice. Lepo ka včasih zapusti zatohlo Ljubljano in se malo prelufta.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2014 ob 0:16 felix gost

      Naj mi varuhinja človekovih pravic odgovori kako lahko človeku ki postane invalid in je brezposelen in se znajde v težavah glede poplačila dolga odvzamejo premoženje in prodajo pod polovično ceno sodišče pravi da oni niso socialno,ko so pa tajkuni pokradli milojone pa 10 mesecev zapora pa pogojni odpust jaz kot invalid bi tudi rajši šel v zapor kot da ostanem brez strehe nad glavo in to za 1/3 vrednosti kakšno je to pravno načelo?? zdaj so sprejeli izvršni zakon pa se ni oglasila tako da upniki še lažje pridejo do nepremičnine pa nihče ne vpraša po čigavi krivdi?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.