https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendava: Sofijin počitniški odklop

Lendava, 15.07.2014 ob 13:00  

Ta in prejšnji teden je Sofija – Medgeneracijska hiša Lendava organizirala Počitniški odklop za otroke. Prvi teden, ki je bil namenjen ranljivejšim otrokom iz območja Občine Lendava in tudi brezplačen, je že za njimi, vsak dan počitniškega odklopa pa je bil različno tematsko obarvan.


Pester program Sofije otrokom skozi igro, animacijo in različne aktivnosti omogoči aktivno preživljanje poletnih počitnic. Počitniški program so tako ta kot tudi prejšnji teden vsakodnevno popestrili z ustvarjalnimi delavnicami, športno-rekreativnimi dejavnostmi ter drugim poučno-zabavnim programom. Program v tednu za ranljivejše otroke so izvedli s pomočjo prostovoljcev, ki so z različnimi izkušnjami ter znanjem pomagali obogatiti program.

Na taboru so jih obiskali nogometaši Nafte, plesali so zumbo, se učili joge, igrali na gonge

Med drugim so na željo otrok prejšnji teden za sodelovanje zaprosili tudi mlade nogometaše NK Nafta (Štefan Horvat, Marko Kiralj, Simon Farič, Anton Ftičar, Lukas Magdič in Uroš Preradovi), ki so skupaj trenerjem Radošem otrokom popestrili dan in nad nogometom navdušili tudi punce. Prav tako so zaplesali v ritmih zumbe z vaditeljico Sanelo, se spoznavali z Jogo za otroke ter se učili igrati na gonge. Prav tako so obiskali lendavski grad ter veliko ustvarjali.

Otroke so na tabor povabili s pomočjo CSD Lendava

Simona Ferčak iz Zavoda Ekokultura, ki vodi Sofijo, je o Počitniškem odklopu za ranljive otroke povedala: »Že lani smo imeli otroške tedne, nad katerimi so bili otroki zelo navdušeni. Ugotovili pa smo, da so takrat prišli otroci iz družin, ki so bile bolj informirane in osveščene. Letos pa smo želeli dati možnost tudi otrokom, ki morda težje pridejo do teh informacij.« Tako je Ferčakova dodala, da jim je pri iskanju otrok pomagal CSD Lendava, katerih delavci hodijo po terenu in so tudi zainteresiranim staršem ter otrokom predstavili njihov program in idejo: »Oblikovala se je skupina otrok iz različnih socialnih okolij in družinskih razmer, ki so sami pokazali interes, da bi se udeležili celotedenskega odklopa.« Za otroke je pomemben ne le program, oz. vsebine iz zdravega načina življenja, ampak tudi vsebine, ki pridejo spontano in se prilagajajo potrebam in željam otrok.

Pomagali so prostovoljci ter lokalni gostinci

V Sofiji so veseli, da je bil odziv prostovoljcev velik, da so z veseljem otrokom ponudili svoje vsebine. Na tak način so se otroci z nekaterimi dejavnostmi srečali prvič, kar je bila dodana vrednost počitnic. Pri izvedbi pa so pomagali tudi lokalni gostinci in trgovine s hrano. S sredstvi pa je pomagala tudi Občina Lendava iz razpisa Socialno varstvo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.