https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Jasmina Opec po premisleku še naprej ostaja v Slovenski ljudski stranki

23.07.2014 ob 14:28  

Včeraj smo poročali, da se je Jasmina Opec zaradi nesoglasij na seji glavnega odbora Slovenske ljudske stranke odločila izstopiti iz stranke, po umiritvi strasti, premisleku in pogovoru s predsednikom Francem Bogovičem pa je svoj izstop preklicala.

 

Izjavo za javnost Jasmine Opec objavljamo v celoti:

"Spoštovani,

dogajanje na Glavnem odboru SLS me je zelo razočaralo in tudi močno prizadelo na osebni ravni.

Raven razprave je bila v določenem delu žaljiva, vsebina pa se mi je zdela močno odtujena od realnosti, s katero se stranka sooča, in ni šla v smer analize volilnega rezultata.

Iz teh razlogov sem v vročici razprave izrekla nekaj besed, ki jih sicer ne bi. Vendar po umiritvi strasti, premisleku in pogovoru s predsednikom g. Bogovičem, sodelavci in ljudmi v stranki, sem se odločila preklicati napoved po izstopu iz stranke, v katero iskreno verjamem in jo imam rada. Prepričana sem, da se bo stranka iz izkušnje zadnjih parlamentarnih volitev veliko naučila, in bo rasla naprej.

Verjamem, da ima SLS izjemno pomembno nalogo pri zagotavljanju višje kakovosti življenja v mestu in na podeželju. Nalogo, ki bo v naslednjem sklicu parlamenta ostala neopravljena. Zato ni prav, da si zatiskamo oči, ampak delamo še bolj vneto na drugih možnostih in poteh, ki so na razpolago politični stranki za uresničitev vsebinskih ciljev.

Stranka kljub vsemu razpolaga s številnimi zelo dobrimi ljudmi, ki so bodisi bolj (župani) ali trenutno manj vpeti v politično dogajanje, kot so strokovnjaki v gospodarstvu in civilni družbi.  Vsi ti ljudje morajo dobiti zaupanje za odgovornost in večjo vlogo pri razvoju, pa tudi vodenju stranke.

Naj ne bo pomote, sama predsedniških ambicij nimam, želim pa sodelovati s čim širšim krogom ljudi, ki postavljajo uspeh skupnosti pred razmislek o lastnih interesih. To bo dobro za Slovensko ljudsko stranko in za Slovenijo.

Iz teh razlogov in odgovornosti do volivcev, ki so mi na volitvah izkazali veliko zaupanje, bom nadaljevala z delom in si še naprej vneto prizadevala za boljšo prihodnost Slovenije.

Jasmina Opec"

 

Preberite tudi:

Jasmina Opec po razgreti razpravi na seji stranke izstopila iz SLS

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2014 ob 14:54 Nevemkdo gost

      Obnaša se kak malo dejte in neizkušeni "političar": nešče jo svadi te iz jeze pove nekaj stvari, izstopi iz stranke; drugi den pa je spet vse OK. Zdaj je izpadnola kak edna naivna smrklja. Če kaj odločiš v trenutki; nej trebej tudi v trenutki medij vkuper pozvati in razglašati to. Bi si kar nekaj špota prišparala če bi malo premišljeno stvari objavljala.

      17 47 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.07.2014 ob 15:31 VSI gost

      Jasmina , dobro je da si se izpovedala na tak način . Nisi delala nič zahrbtno , tako delaj še naprej , poteguj se za vidnejše mesto v stranki , kajti tvoji pogledi na stanje kakršno je , so zelo dobri in imajo v sebi velik potencijal uresničitve , kar je za nas vse , ki verjamemo vate in te imamo radi bistvenega pomena za izhod v boljši položaj družbe , ki si jo vsi zagotovo želimo in si jo tudi zaslužimo .Na dejanjih se učimo in dokazujemo , da smo in bomo še naprej v službi ljudstvu v dobrem in slabem !!!!!!!!

      43 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2014 ob 16:49 Pištek gost

        Drugi stavek ima več kot šestdeset besed. Kaj je pesnik hotel povedati? (Dolge stavke uporablja bedak, ki hoče biti pameten!)

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2014 ob 7:02 TUUT gost

        Ja, pogledi na stanje so fejst dobri, falijta pa poštenje pa sposobnost le-to rešiti...

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2014 ob 15:38 Oaza gost

      Taktična poteza, ki ji je prinesla spet 2 dni zastonj promocije. Sicer pa bi bilo neumno, da ne bi vztrajala po tako dobrem volilnem rezultatu, ki ga je dosegla za SLS. Mislim, da bi bila tudi dobra županja Murske Sobote.

      60 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2014 ob 16:33 Feri gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2014 ob 16:40 Gost gost

      Oaza, ti to resno? Dobra županja Murske Sobote? Ha, ha, ne me hecat, no. Baba naj se čim dale kraj drži od županskoga mesta, pa de vse v rejde. Tov smrkljo de vsake kreten žejdno čez vodo pripelo.

      14 37 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.07.2014 ob 16:53 Fabi gost

      Zakaj Jasmine Opec nikoli ne boli hrbtenica? Zato, ker je nima!!!

      13 55 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.07.2014 ob 17:55 nij gost

      Torej ugurke do se dele talale ?E ka delajo ka me malo vrag ne zeme .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.07.2014 ob 18:11 gost gost

      koja blamaža. Se vidi ka je neizkušena in zelena

      7 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.07.2014 ob 20:37 ds gost

      Opecova, Cinc, Klemencic to je SLS))))

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.07.2014 ob 21:57 Febo gost

      Hvala bogu, da ni izstopila iz SLS, še krvavo jo bomo poterbovali.

      39 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.07.2014 ob 22:06 domobranec gost

      Jasmina , poteza je bila prava , ko si se odločila za odhod , napaka pa za vrnitev , za ta korak ti bo še žal!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.07.2014 ob 0:22 Pilot gost

      Spoštovani, bil sem v Ljubljani na Glavnem odboru in moram povedati, da se je gospodična Opecova sama malo "zakopala" z nekimi očitkli nekaterim vodilnim v stranki o pomoči Jelinčiču, da nastopa kot kandidat v volilnih okrajih v katerih je nastopil in s tem naj bi njej "škodovali" Gopsa na vprašanje predsednika stranke ni imela odgovora, kdo naj bi bil ta, ki bi Jelinčiču svetoval ali pomagal, da kandidira tam, kjer je kandidiral. Gospa in njen piar g. Vöröš sta si s tem dejanjem, ki ni imelo nobenega resničnega pokritja bolj odmagala, kot pomagala. Strinjam se tudi s tem, da so si nekateri razpravljalci gospodično Jasmino bolj ali manj neupravičeno privoščili "žaliti" na osebem nivoju, v katerega so vpletli tudi gospoda Vöröša. Sem ka nekja let starejši od gospodične Jasmine in tudi kar nekaj let več sem član SLS ( na kar sem kljub trenutnemu neuspehu na državnozborskih volitvah ponosen), povedati pa moram, da je gospa Jasmina bila na dobri poti, da postane prepoznavni obraz SLS, vendar bi se morala, vsaj kar se tiče poklicnega udejstovanja, odreči "svetovanju" in "pomoči" gospoda Vöröša mlajšega. Ta gospod ji s svojimi dejanji več odmaga, kot pomaga in prej bo Jasmina to ugotovila, bolje bo za njo in njeno karijero v stranki in nasploh.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.07.2014 ob 8:00 Matej gost

      Pilot, če bi poznal razmere bolj natančno, bi vedel, da je Jasmina Opec do ušes zaljubljena v Tiborja Vöröša, kolikor vem, sta tudi par v zasebnem življenju. Torej ne pričakovati, da se bo od njega distancirala. Kdo je pa tisti, ki je "svetoval" Jelinčiču, da kandidira tam, kjer je kandidiral, pa meni osebno ni nobenega dvoma. Po mojem osebnem mnenju je to bil Jože Činč! Tip je že pred leti priznal, da je velik pristaš Jelinčičeve politike, nekaj časa je bil tudi aktiven član stranke SNS, zato me je močno presenetilo, ko se je pojavil kao predstavnik za javnost štaba Jasmine Opec. Če kdo vpraša mene, je bila to nenormalno neumna poteza Jasmine Opec, ki jo je stala poslanskega mesta. Seveda je s tem dejanjem izgubila tudi stranka kot taka. Seveda jasmina Opec tega ni hotela obešati na veliki zvon, kar je povsem razumljivo. Kakorkoli že, osebno stranke SLS v parlamentu ne bom pogrešal.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.07.2014 ob 8:53 Četrtek gost

      Opecova je mejla 12% v svojon volilnon okraji. SLS kak celota pa je dosegla 3,95%. Vseeno je delala dobro in je mogla meti dobro ekipo. Što je za njih krif ka so pa nej v parlament prišli pa je njihov problem ka do ga sami rejšili.

      29 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.07.2014 ob 9:11 FF 365 Z gost

      Vsi, ki imate take ali drugačne pripombe mi povejte zakaj je imela Opecova tak rezultat, če je ekipa delala slabo? So na ostalih območjih dosegli taki rezultat? Sam nisem član nobene stranke niti SLS a očitno gospa je trn v peti nekomu iz stranke. Ob takih rezultatih nihče ne želi poslušat kritike. In gospod Bogovič ta je že poskrbel za sebe sedaj bo zapustil vodenje stranke in sedel v Bruslju. Čisto pravilno, če im je povedala kar im gre.

      28 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2014 ob 8:08 Gost-Prekmurec gost

        Glasove so ji dali tisti, ki "padajo" na lepe besede, in ne ločijo pravljice od resničnosti. Tisti, ki si želijo, da bi bilo vse res, kar ona govori, in si zatiskajo oči pred dejstvom, da za temi besedami ni praktičnih koristnih učinkov. Vse je ostalo le v besedah. V nekih hvalospevih, kako "smo sposobni", kako bomo......kako so nam drugi dolžni..... Kako si mi zaslužimo.....Kako moramo..... Pa še te so ji napisali drugi. Žal je tako. A Prekmurci ne vidijo... Da Jelinčiča ne spregledajo je nekako razumeti, ker je on zelo spreten, ampak da Opecove ne pogruntajo, ..... !?!? Nič čudnega, da smo v krizi, ko pa takoj "kupimo" mesec - v vodi!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.07.2014 ob 10:47 gost

      Matej, razmere poznam in vem, da sta par tudi v zasebnem življenju, kar seveda mene ne moti. Škoda je le, da je od trenutka njune zveze storila nekaj stvari, ki jih verjetno ( če Tibor ne bi tako hotel ali jo nagovarjal) ne bi storila. Tudi nekatere izjave na Glavnem odboru ji ne bi ušle iz ust, če ji ne bi Tibor tako "svetoval". Škoda za Jasmino, v kratki prihodnosti bi bila lahko prepoznaven obraz SLS, vendar ima očitno preveč napačnih ljudi okoli sebe, ki ne gledajo le na to, kako bi njej pomagali, ampak tudi na to kako bodo imeli v primeru njenega uspeha korist od tega. .........

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.07.2014 ob 11:17 Gost gost

      @gost - VSI ------- ni problem v dobrih idejah, ki imajo potencial. Vsi imamo dobre , celo zelo dobre ideje. Jaz recimo si mislim, da bi postali kar brezcarinska oaza, kjer bi se nam cedila med in mleko....... Vsi in vsak ima dobre ideje.... Večina pa nima sposobnosti, da jih uresniči. Lahko da imajo ideje same potencial za uresničitev, ampak biti človek, da to izpelješ, to je pa čisto druga zgodba. Žal gospa Opec (še) nima teh sposobnosti, in ne želim da se uči na meni. Tudi ti @gost-VSI hočeš najboljšega zdravnika, ne pa nekoga, ki se bo šele učil na tebi....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.07.2014 ob 14:20 gost gost

      "Komolčarstvo, grebatorstvo in ozadje naj bi priganjalo Jasmino Opec". Zelo natančna analiza http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=20615

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      24.07.2014 ob 14:27 koruza gost

      Popolnoma prav je ravnala in nasprotovala Bogoviču, ki je krivdo zvalil kar na vse. Zakaj bi pa ona morala prevzeti del odgovornosti ko pa je imela trikrat boljši rezultat kot stranka v povprečju. In tipično za nas Prekmurce , da udarimo najprej po svojih , namesto , da bi jih podpirali. Za marsikoga od nas je gospa pri 30 letih dosegla več , kot bomo mi celo življenje. Saj tudi mi imamo možnost politično delovati, vendar to dokazujemo le z jezikom v gostilni ali skrivoma za tipkovnico.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2014 ob 10:11 Gost - mišica gost

        Odvisno kaj ti imaš za dosežek v življjenju. Težava je, da se pri nas v politiki do konstruktivnega reševanja problemov sploh ne pride, zato ker se grejo to kar se zdaj na očeh javnosti gre Jasmina...in njeni fantje v ozadju... Clinton je svoje delo delal neodvisno od škandala, tukaj je pa škandal GLAVNO delo. Konkretnega dela sploh nimajo časa početi, ker se grejo samo takšne zakulisne - kdo bo koga - zmaga pa tisti, ki je najmočnejši v mišicah, ne pa v glavi.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.07.2014 ob 15:55 gost

      Prosim "koruza" kje se vidi delo in napredek, ki ga je po vaše dosegla... živjenje nam ni nič lažje zaradi nje in njenih dosežkov...ona je za moje pojme jako mala ribičica oz.paglavec v politiki. Jo sploj gemlejo resno....?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      25.07.2014 ob 7:22 Gost gost

      Gost, odlično si to povedal : NAM ŽIVLJENJE NI NIČ LAŽJE zaradi njenih "dosežkov". Od tega ima korist le ona osebno in pa tisti okoli nje, ki proizvajajo to gnojnico. Tako so jih njihovi starši naučili.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      26.07.2014 ob 16:31 Stewen gost

      OPEKOVA - Gospa bi se morala podvizati kot Novakova iz NSi in zagotovo bi jo, kot nekdanjo podpredsednico, izvolili na kongresu za predsednico SLS. Morda bi ji pri tem tudi kaj pomagal Žerjav. O.K.pa bi bilo, ko bi na Dunaju potrkala na vrata združenja naftašev Opek(a). Alles Gute!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      26.07.2014 ob 17:01 kupleraj gost

      Žerjav in njegova priležnica Opecova - Požareport.si http://i60.tinypic.com/10q9miv.jpg

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.