https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Tadeja Ternar: Nikoli se ne pustim podkupiti z denarjem

8.12.2010  

Tadejina kariera se je začela pri njenih 17. letih, ko se je prvič srečala z modnim svetom na izboru Fotomodel Bernarde Marovt. Na izboru so jo opazili skavti izbora Miss Slovenije in njena manekenska pot, ki vodi tudi izven Slovenije, se je pričela.

Tadejo Ternar, študentko zadnjega letnika ekonomije iz Beltincev, smo pobliže spoznali, ko je postala Miss Slovenije 2007. Spada med missico z najdaljšim stažem v Sloveniji, saj ji je ta naziv pripadal dve leti. Ternarjeva pravi, da so si ljudje o njej izoblikovali dobro mnenje. »Ko srečujem ljudi, mi večkrat omenijo, da jim je pri meni všeč to, da sem preprosta, nasmejana in nisem vzvišena.«

Želja manekenk je delo v tujini

Nedolgo nazaj se je Tadeja vrnila iz Milana, bila je tudi model priznane francoske blagovne znamke Kenzo. Glede na njene izkušnje so ravno v Franciji manekenke najbolj cenjene. Dobila je tudi ponudbe z Dubaja in Japonske, vendar se za to ni odločila, po zaključku študija pa se želi preizkusiti v nemškem modnem svetu. »V Sloveniji moda ni razvita v veliki meri, kar pa je glede na njeno majhnost nekako razumljivo. Prav zato je želja vsake manekenke delo v tujini, vendar se mi zdi, da se dekleta ne zavedajo, kaj to predstavlja.«

Manekenka po Tadejini presoji mora predstavljati celoto, ki zajema samozavest, dober nastop in dober izgled. Včasih manekenke niso lepotice, ampak izražajo nekaj drugačnega, kar večkrat iščejo modne agencije. »Punca, ki vstopi v ta svet, se mora zavedati, v kaj se spušča in biti predvsem psihično trdna, saj veliko ljudi samo obljublja, zato je ta poklic ravno iz vidika tehtanja odločitev in zaupanja težek,« meni Ternarjev.

Nekatere manekenke storijo marsikaj za kariero

Stereotip o manekenkah, da padajo na premožne moške, zanjo, kot pravi, ne velja, vendar ni povsem izmišljen, saj je tudi sama v Milanu srečala veliko punc, ki prihajajo iz revnejših držav in nujno potrebujejo denar. Če jim v manekenstvu ni uspelo, so delale vse, da so zaslužile nekaj denarja.

»Sama sem bila vedno ponosna na to, da sem si vse prislužila sama s poštenim delom, zato take stvari človek tudi  bolj ceni. Nikoli se ne pustim podkupiti z denarjem, sem zagovornik tega, da nimamo pravice nikogar obsojati in je vsak posameznik vladar svojega življenja,« pravi Tadeja.

Od obetavnih pomurskih manekenk do slovenske smetane

Spremljala je tudi oddajo Supermodel Slovenije, kjer sta sodelovali Pomurki Anja Brunec in Ajda Auer. Obema v prihodnosti daje možnosti za uspeh: »Anjo poznam, Ajdo ne, vendar sta se mi obe zdeli zelo zanimivi in hkrati drugačni. Iz tega vidika menim, da imata možnost v tem svetu, saj nikoli ne veš, kdaj se ti nasmehne sreča.

Ternarjeva, ki je od titule najlepše v Sloveniji postala tudi del t.i. slovenske estrade, o slednji pravi: »Imam nekaj dobrih prijateljic, ki sem jih spoznala v tem svetu, je pa veliko tudi takih, ki se pretvarjajo in igrajo zvezde. Takih se raje izogibam.«

Težko je najti poslovni model, ki bi rešil trenutne težave

Tadeja v svoji karieri ni le missica in manekenka, ampak se je preizkusila tudi kot voditeljica oddaj in prireditev ter v igralski vlogi. Pred kratkim je izdelala tudi svojo kolekcijo večernih oblek, ki jo je širši javnosti predstavila v novembru. »Prvič sem se v tej vlogi preizkusila tudi kot organizatorka celotne prireditve in priznam, da sem v njej uživala. Modna revija je res dobro uspela in kolekcija je zaenkrat vzbudila pozitivne odzive.«

Za bližnjo prihodnost si želi, da bi dokončala študij, v mislih pa ima že tudi nekatere nove projekte. Ker je Tadeja študentska ekonomije, nas je zanimal tudi njen pogled na krizo, za katero meni, da gre za neprijeten položaj, za katerega se zdi, da mu ni kos nihče več: »Težko je najti poslovni model, ki bi rešil trenutne težave. Če bi tak model imeli, bi ga verjetno že prakticirali. Je pa res, da smo v Pomurju večkrat prikrajšani za marsikaj, o tem sem se tudi sama večkrat prepričala.«

Tadejinih NAJ 5:

1. Svetovni voditelj: Nobeden me ne prepriča.

2. Glasbena skupina: Poslušam raznolike skupine, odvisno od razpoloženja.

3. Knjiga: Čas, ki ga imam, raje porabim za šport.

4. Kraj v Pomurju: Beltinci

5. Želja v življenju: Sreča in osebno zadovoljstvo

 

 

 

Foto: Tanja Zrinski, www.tzrinski.com

OSTALI PROFILI na POMUREC.COM:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. anch
      08.12.2010 ob 23:39 anch

      ena izmed prijetnejših misic ampak je prehitro potonila v pozabo. No kak večina v bistvu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.