https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

VIDEO: Damjan Bohar z glavo zatresel gol, vreden evropskih sanj

31.7.2014  

Včeraj je bila v Ljudskem vrtu odigrana prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Mariborčani so z minimalnim rezultatom premagali izraelski Maccabi iz Tel Aviva, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnjih sekundah tekme, ko je Prekmurec Damjan Bohar premagal španskega vratarja in postal junak srečanja.

 

»Neverjetno, tega občutka se ne da opisati. Prekrasno. Ko vidiš, kako je občinstvo ponorelo. Presrečen sem,« se je nizkorasli Prekmurec spominjal svojega evropskega prvenca, ki ga je dosegel z glavo.

FOTO: Planet Siol

Na vprašanje ali je kdaj poslušal zbadljivke na račun svoje višine ter igre z glavo je za Planet Siol diplomatsko odgovoril: »Pa dobro, na koncu je vse dobro izpadlo,« ter nasmejal, ko so ga vprašali, ali se spominja, kdaj je nazadnje dosegel zadetek z glavo. »Ufffff, moram preveriti na internetu. Tako iz glave ne bi vedel. Je pa od tega preteklo vsaj nekaj let,« je za Planet Siol pojasnil 22-letni zvezni igralec iz Mačkovcev.

»Kot prvo upam, da to ne bo moj zadetek kariere, ampak da bom dosegel še več takšnih. V moji karieri velja za najbolj pomembnega, a je to gol kot vsak gol. Celotna ekipa gara, da izvrže posameznika. Vseeno je, kdo zabije zadetek. Zmagala je ekipa, zmagali so navijači. Važno je le, da zmagamo in gremo naprej,« je skromno odgovoril na vprašanje, ali je to njegov največji gol v karieri.

 VIDEO:

Bohar tako iz tekme v tekmo dokazuje, da v mariborskih očeh ni bil prepoznan za »mačka v žaklju«, ko ga je prvak privabil iz propadle Mure. Še dve tekmi mu manjkata do okroglih sto nastopov v prvi ligi, ki jih je oplemenitil z 21-imi zadetki, od tega 16 za Maribor, včeraj pa je strl srca navijačev Maccabija. Vse to pri komaj 22ih letih, so še zapisali na Planet Siol.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2014 ob 19:29 Gooool gost

      MAKABI je pokazal že v gosteh oz v posesti žoge da je boljša ekipa,ampak so igrali nekoliko v krču,saj mislim da jim ni use eno kar se dogaja v palestini,kar so že doživeli v prijateljski tekmi v Avstriji. Ampak use eno naj zmaga MARIBOR.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.