https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Beltinčankam danes nasproti ekipa iz Osijeka

2.8.2014  

V Športnem parku Beltinci se danes obeta nova zanimiva predstava. V goste prihaja ekipa ŽNK Osijek, ki zadnjih sedem let kraljuje na vrhu hrvaške ženske lige.


ŽNK Osijek je bil ustanovljen leta 1990 in je najuspešnejša hrvaška ekipa ženskega nogometa. Igralke ŽNK Osijek so do sedaj osvojile 18 naslovov državnih prvakinj in 14 pokalnih naslovov. Zadnjih 10 let se ekipa poskuša preko kvalifikacij uvrstiti v Žensko ligo prvakov. To jim je do sedaj uspelo dvakrat, prvič v sezoni 2003/04 in drugič v sezoni 2011/12, ko jih je v prvem krogu tekmovanja izločila Švedska ekipa FC Kopparbergs iz Göteborga.

 

V lanskoletnih kvalifikacijah, ki jih je ekipa ŽNK Osijek odigrala na Nizozemskem, so osvojile 3.mesto, potem ko so doživele poraza na srečanjih z ekipama Glasgow City in Twente, igralke ŽNK Osijek pa so premagale ekipo Birkirkara iz Malte.

Vsekakor pa bo jutrišnje srečanje zanimivo tudi zaradi dejstva, da je prav iz ŽNK Osijek v naše vrste prestopila odlična mlada igralka Ivana Bojčić, ki bo vsekakor močna okrepitev naše ekipe.

Zaradi vsega zgoraj zapisanega in tudi zaradi tega, ker je današnja tekma zadnja preizkušnja obeh ekip pred letošnjimi kvalifikacijami in bo vsekakor pravi pokazatelj pripravljenosti obeh ekip, Beltinčanke  vabijo, da si pridete tekmo ogledat.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.