https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Že 7. Turnir za štorkljino gnezdo ob Bukovniškem jezeru

Bukovniško jezero, 03.08.2014 ob 13:00  

V soboto je ob Bukovniškem jezeru potekal 7. Turnir za štorkljino gnezdo  in 3. Mednarodni pandolo turnir. Pandolo – misteriozna igra, ki se je iz Istre preselila tudi v Prekmurje tukaj doživlja pravo senzacijo in navdušenje. Dogodek sta tokrat organizirala Mladinsko športno društvo Prekmurski Pandolaši in Zveza društev igre Pandolo Slovenije.

Turnir velja za finalnega v sklopu Pomurske A lige pandolo, točke s turnirja pa se štejejo tudi za državno prvenstvo. Tekmovanje je potekalo po veljavnih pravilih Zveze. Žreb predtekmovalnih skupin in določitev vrstnega reda posameznih tekem ter sodnikov, je potekal minuli  četrtek v Kavarni slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani, kjer so se sestali člani organizacijskega odbora turnirja ter Komisija za tekmovanje Zveze društev igre pandolo Slovenije.

Na turnirju je tekmovalo skupno 14 ekip, ki so bile iz vse Slovenije prišla je tudi ekipa iz hrvaške Pule: Mazza La Panda, Prekmurski Pandolaši, Žički Sončki, Breka Fest, Baronessa, D.A.M.B., Bistričanke, Mimoza, Panda La Mazza, C.I. Pola, BMV Tropicano, Prejkmurci, Bači Evolution, Puranji Čunder.

Po slavnostnem mimohodu in pozdravu ekip, so pandolašice in pandolaše pozdravili še predsednik MŠD Prekmurski pandolaši Boštjan Slepec, predsednik Zveze društev igre pandolo Slovenije Martin Stražar in direktorica Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik Elizabeta Horvat, ki je tudi izvedla otvoritveni udarec turnirja.

Prvo mesto na turnirju so zasedli Društvo alternativnme mladine Bistrica (v sestavi Mihael Vučko, Miran Lackovič, Andrej Prša in Darko Prša), ki so v napetem finalu premagali Prekmurske pandolaše (v sestavi: Boštjan Slepec, Andrej Kelenc in Alen Kegl). V malem finalu pa so bili boljši od Mimoze, Prejkmurci iz Murske Sobote. Z zmago na turnirju je ekipa D.A.M.B. za eno točko prehitela Prejkmurce, ki so se letos morali zadovoljiti z drugim mestom in se tako naziv najboljšega po enoletnem premoru spet seli na Bistrico. Na tretjem mestu lige pa se je znašla še ena bistriška ekipa, BMV Tropicano. Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil zasluženo razglašen Alen Kegl. Nagrade in priznanja ekipam je podelil župan Občine Dobrovnik, g. Marjan Kardinar. Sledil pa je še kulturni program in družabni večer.


MŠD Prekmurski pandolaši so z osvojenim 2. mestom napredovali na 4. mesto državnega prvenstva in zelo zmanjšali zaostanek za tako želenimi stopničkami. Društvo pa letos še čakajo štirje turnirji za točke državnega prvenstva, ki bodo odigrani v Truškah, Kopru, Strunjanu in Galižani (HR).

TURNIR ZA ŠTORKLJINO GNEZDO

POMURSKA A LIGA 2014

DRŽAVNO PRVENSTVO (4/8)

 

1. D.A.M.B. 13
2. Prekmurski pandolaši 11
3. Prejkmurci 9
4. Mimoza 8
5. Baronessa 7
6. BMV Tropicano 6
7. Žički Sončki 5
8. Puranji Čunder 4
9. Breka Fest 3
10. Bači Evolution 3
11. Mazza La Panda 3
12. C. I. Pola 3
13. Panda La Mazza 3
14. Bistričanke 2

1. D.A.M.B. 30
2. Prejkmurci 29
3. BMV Tropicano 25
4. Puranji čunder 21
5. Bači Evolution 16
6. Prekmurski pandolaši 11
6. FD Pozvačin 11
6. Pandatinaikos 11
9. Mimoza 8

9. Breka Fest 8
11. Baronessa 7
12. Bistričanke 5
13. Žički Sončki 5
14. Mazza La Panda 3
15. C. I. Pola 3

16. Panda La Mazza 3

 

 

1. Mimoza 45

2. Mazza La Panda 38

3. Žički Sončki 29

4. Prekmurski pandolaši 28

5. Baštardi 20

6. Panda La Mazza 14

7. D.A.M.B. 13

7. C.I. Pola 13

7. Baronessa 13

10. Pazipandolić 11

11. Prejkmurci 9

11. Strupene Gosenice 9

13. Kroniki 7

14. Bači Evolution 6

14. BMV Tropicano 6

16. PGD Hrvatini 5

17. Puranji Čunder 4

17. Štajerci 4

19. Breka Fest 3

19. Žički Pubeci 3

21. Bistričanke 2

 

Tekmovalci in tekmovalke, ki so želeli vikend preživeti v Prekmurju, pa so imeli možnost prenočitve, organizatorji pa so poskrbeli za nedeljski kulturno-športni program (ogled rokodelskega muzeja, tropskega vrta, adrenalinskega parka,…).

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.