https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Dare Vršič: Nikoli več v Romunijo!

10.12.2010  

Nekdanji nogometaš Mure Dare Vršič, ki nesporno ima velik talent, je po prekinitvi pogodbe v Romuniji še vedno brez kluba. Občasni slovenski reprezentant bi si želel rešiti klubski status še v tem letu, če mu le ne bodo zagodli Romuni.

Dare Vršič iz Apač je svojo člansko kariero začel v Muri, leta 2003 pa se je preselil v vrste celjskega prvoligaša. Uspešne predstave v Celju so mu omogočile prvi odhod v tujino, pot ga je vodila na Slovaško v Žilino. Tam je ostal dve leti, nato pa odšel v Romunijo k Politehniki iz Temišvarja. Tam se v treh letih odigral le enaindvajset tekem, poleg poškodb pa je imel težave z delodajalci. Tako je spomladanski del pretekle sezone igral kot posojen igralec pri Luki Koper, kateremu je z devetimi zadetki na štirinajstih tekmah tudi pomagal do naslova državnega prvaka.

V Romunijo več ne želi

Trenutno njegov status ni točno znan. Sam meni, da je prost igralec, saj mu je junija potekla pogodba, a… »Podpisana je bila tudi pogodba do leta 2012, ki pa v nobenem primeru ne more biti veljavna, ker ni vsebovala finančnih obveznosti in ker je bila enostranska! Tja se zagotovo več ne vračam,niti v Romunijo! Nikoli.« pravi razočarani Vršič.

Treniral z Nafto, čaka na ponudbe

Čeprav je bil brez kluba, je vseskozi ohranjal svojo formo. Pri tem mu je pomagala lendavska Nafta, kjer je zadnje mesece treniral. »Ob tej priložnosti bi se jim za to tudi zahvalil, še posebej trenerju Damirju Robu, ki me je v teh tednih navdušil kot trener in človek,« pravi Vršič in dodaja, da se bo že kmalu začel pripravljati na spomladanski del sezone.

26-letni igralec sredine terena trenutno še ni odločen, kje bo nadaljeval kariero, ali v Sloveniji, kjer si ga ponovno želijo Koprčani, ali se bo ponovno odpravil v tujino. »Z Mednarodne nogometne zveze še nisem dobil papirjev, da sem garantirano prost. To pomeni, da jaz lahko brez problemov podpišem pogodbo kjerkoli, s tem da bodoči klub gre v rizik, če bi bila tista podaljšana pogodba veljavna, kar pa se po mojem mnenju ne bo zgodilo.Torej čakam na kakšno ponudbo, da se vrnem na terene,« pravi Vršič.

Najprej klub, šele nato reprezentanca

V reprezentanco so ga vrnile dobre predstave na posoji v Kopru. Bil je na širšem seznamu za odhod na Svetovno prvenstvo v Južno Afriko, vendar se nato Matjaž Kek ni odločil zanj, je pa dobil svojih pet minut na prijateljski tekmi proti Avstraliji na otvoritvi novega stadiona v Stožicah. Seveda se Vršič želi vrniti v reprezentanco, vendar je realen in pravi, da mora najprej dobiti klub in se vrniti v formo.

»Najprej bom spet rabil nekaj časa, da se vrnem v formo v kakršni sem bil na začetku te sezone. Šele nato bom zopet razmišljal o reprezentanci. Še prej pa bo potrebno enega od klubov prepričati, da podpiše pogodba z mano.Upam, da ne bo težko. Lahko pa rečem, da se je končno začelo nekaj dogajat v tej smeri.Najlepše praznike bi imel, če bi še do božiča podpisal pogodbo z novim klubom,« pravi Vršič. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Milanista
      10.12.2010 ob 14:25 Milanista

      Če je koga škoda, je to Dare. Komot bi lahko špilal na ravni Iličiča, če ne bi mel poškodb.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Odranski
      10.12.2010 ob 17:17 Odranski

      čudno ka ga maribor ne potegne k sebi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.