https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mladi turnišniški nogometaši obiskali Allianz Areno v Münchnu

14.8.2014  

Trenerji mlajših selekcij iz Turnišča so svoje mlade nogometašice in nogometaše z dvema polnima avtobusoma peljali v München na Allianz Areno in to na predstavitveni šov trening FC Bayerna.


Ob prihodu na stadion, kateri je bil seveda razprodan, kar pomeni da je bilo več kot 66.000 gledalcev, so si najprej ogledali predstavitev vseh lovorik, katere je Bayern osvojil minulo tekmovalno sezono. Nato je sledila predstavitev vsakega člana posebej od Danteja, Frank Riberya, Javi Martineza, Roberta Lewandowskega, Arjena Robbena, Jeroma Boatenga do Rafinije in vse tja do aktualnih svetovnih prvakov iz vrst  Bayerna Philipp Lahma, Manuela Neuerja, Thomasa Müllerja, Bastiana Schweinsteigerja in  Mario Götzeja. Vsak svetovni prvak je tudi namenil nekaj besed nam gledalcem.



Po predstavitvi je sledil ogled treninga, katerega je vodil vsem dobro znani Pep Guadiola. Na koncu pa so si še ogledali tekmo veteranov FC Bayerna (Paul Breitner, Andreas Breme, Alexsander Zikler, Markus Babbel, Robert Kovač,  ……  in Manchester United (Edwin van der Sar, Paul Scholes, …).

Ker pa je pot iz Turnišča v München dolga, so trenerji sproti predstavljali mesta in znamenitosti, mimo oz. skozi katerih nas je vodila pot. Tako je bilo govora o drugem največjem mestu v Avstriji Gradcu, o Hitlerjevi rezidenci »orlovo gnezdo«, o mestu glasbe in soli Salzburgu, največjem Bayarskem jezeru Kimsko jezero (nemško Chiemsee), ki mu Bayarci radi rečejo Bavarsko morje, niso pa pozabili omeniti niti zimsko-športnega središča Garmisch-Partenkirchen ter koncentracijskega taborišča v Dachau.

Od zgodovine trenerji mladim nogometašem še omenili olimpijski kompleks v samem mestu München, kjer je tudi do leta 2005 tekmoval Bayern in tragični dogodek v času letni olimpijskih iger iz leta 1972, ko je bilo v terorističnem napadu ubitih 16 športnikov (11 Izraelcev in 5 Palestincev). Ob prvem pogledu na Alianz Areno je seveda bilo govora tudi o sami izgradnji pomenu in namenu stadiona, na koncu vsega je še vsak dobil navijaški šal najuspešnejšega nemškega kluba.

Foto: Nino Kleindienst

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2014 ob 19:40 gost

      mladi TURNIŠKI, nej turnišniški

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.