https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

AGRA, 52. mednarodni kmetijsko-živilski sejem

Kdaj: Sobota, 23.08.2014 ob 9:00

Kje: Gornja Radgona, Kmetijsko-živilski sejem AGRA, Cesta na stadion 2, Gornja Radgona

52. MEDNARODNI KMETIJSKO-ŽIVILSKI SEJEM AGRA, TRADICIONALNO SVEŽ V MEDNARODNEM LETU DRUŽINE IN DRUŽINSKEGA KMETOVANJA

Sejem AGRA, se bo letos od 23. do 28. avgusta v Gornji Radgoni 52-ič zapovrstjo potrdil kot najpomembnejši mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Sloveniji ter v sosedski regiji štirih držav. Pod sloganom »Tradicionalno svež« bo na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko predstavil 1750 razstavljavcev iz 29 držav. Tradicionalno bo ponujal najvidnejše svetovne blagovne znamke kmetijske, gozdarske in vinogradniške tehnike, vrhunska živila in vina, najsodobnejšo opremo za živilskopredelovalno industrijo in vinarstvo, kmetijske gradnje, varovanje okolja, semena, sredstva za prehrano in nego živali ter rastlin. Predstavil bo tuje države, regije in organizacije, najvidnejše slovenske vladne, gospodarske in strokovne institucije. Tržnice AGRA bodo ponujale kmetijske pridelke in izdelke ter hrano iz naše bližine. Poseben poudarek bo na gozdarstvu, ki ga bo podčrtalo več strokovnih dogodkov, tekmovalnih prireditev in svetovanja pri izbiri ustrezne opreme.
Bogate mednarodne poslovne in strokovne predstavitve bodo popestrile strokovne razstave živali in vzorčni rastlinski nasadi. Na razstavo slovenskih avtohtonih pasem domačih živali prihajajo letos izbrane iz Posavske regije, predstavljena bo tudi turistična ponudba Posavja in Krajinski park Kolpa. Na strokovni razstavi govedi bodo prikazane vse pasme priznanih rejskih organizacij v Sloveniji sodelujejo tudi gostje iz Rinderzucht Steiermark iz sosednje Avstrije. Na razstavi ter v maneži, v vpregah in vožnji s kočijo, bodo sodelovali rejci s konji slovenske hladnokrvne pasme. Predstavljeni bodo prašiči in drobnica iz slovenskih rejskih programov. Tu pa bodo tudi razstave čebelarstva, malih živali, rib v ribniku ter enodnevna razstava kraških ovčarjev. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili skozi cvetoča polja avtohtone slovenske ajde, skozi 60 kvadratnih metrov velik Gain samooskrbni družinski ekološki vrt, vzorčni nasad gensko nespremenjene soje v okviru prizadevanj združenja Danube Soya, sejemski permakulturni vrt, ekstenzivni nasad starih sort jablan, demonstracijski sejemski vrt z več kot 300 rastlinami ter gozdno parkovni nasad s sejemsko učno gozdno potjo.
Med več kot 150-imi strokovnimi, poslovnimi in družabnimi srečanji se bodo zvrstili dnevni prikazi vrhunskih kuharskih mojstrov, ki bodo pripravljali jedi v Agrini kuhinji ter kulinarične in vinske degustacije ob 40. obletnici odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona.
Mednarodnemu letu družine in družinskega kmetovanja bosta posvečena srečanje družinskih kmetij in srečanje podeželske mladine. Odprtje sejma v soboto bo popestril nastop promocijske skupine jahačev Biotehniške fakultete Ljubljane z Lipicanci ter prvi Festival piva.
Obiskovalci bodo deležni kmetijskih nasvetov, nasvetov za varno delo in pravo izbiro gozdarske opreme ter napotkov za energetsko prenovo in trajnostno gradnjo. Poučili se bodo lahko celo o izgradnji hiške iz slamnatih bal ter krušne peči iz starega kovinskega soda.
Poskusili bodo lahko nagrajene izdelke mednarodnih ocenjevanj vin, mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod ter Ocenjevanja medu z mednarodno udeležbo. Preizkusili bodo lahko nagrajene izdelke Mednarodnega ocenjevanja kmetijske mehanizacije in opreme.
Hkrati s sejmom AGRA bo INPAK, 19. mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, omogočil pakiranje z nagrajeno embalažo 35. Odprtega natečaja Slovenski oskar za embalažo.
ŠTEVILKE
• 1.750 razstavljavcev
• 29 sodelujočih držav
• 23.000 m2 razstavnih površin v halah
• 27.000 m2 zunanjih razstavnih površin
• 3.000 m2 razstav živali
• 15.300 m2 vzorčnih nasadov, maneža
• skupno 68.300 razstavnih površin
 — kraj: Pomurski sejem d.d.

Več o dogajanju si preberite na: http://www.pomurski-sejem.si/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=379&lang=sl

https://www.facebook.com/kmetijskozivilskisejemeagra

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.