https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V radmožanski bioplinarni se je razlila večja količina gnojnice

27.08.2014 ob 12:08  

V bioplinarni v Radmožancih (v občini Lendava) je prišlo do razlitja večje količine gnojnice. Obveščene so bile pristojne službe, ki si že ogledujejo območje razlitja in so pristopile k sanaciji.

Bioplinarna v Radmožancih (foto: arhiv pomurec.com)

Do onesnaženja je prišlo, ker naj bi popustila vrata rezervoarja, pri čemer se je razlilo okoli 20 kubičnih metrov gnojnice. Gasilci PIGD Nafta  Lendava so skupaj z delavci bioplinarne zamašili kanalizacijski odtok in tako preprečili izlitje gnojnice v okolico in večjo onesnaženje.

Gnojnica je odtekla v bližnji obcestni jarek, ki sicer vodi v potok pred naseljem Nedelica, a z Uprave za zaščito in reševanje poročajo, da do onesnaženja bližnjega potoka Ginjevca in reke Ledave ni prišlo.

Smrad, ki ga je že drugič letos povzročilo razlitje gnojnice, razburja okoliške prebivalce, lendavski ribiči pa so zaskrbljeni, ker bo razlitje znova vplivalo na pogin večjega števila rib, poroča Lendavainfo.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2014 ob 21:14 naaaa gost

      V katkem lahko kaj podobnga (glede na izdelavo in materiale, ki so jih uporabili v sami vgradnji) pričakujemo tudi v bioplinarni Motvarjevci...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2014 ob 9:17 smrkci gost

      Zato pa je v turnišču,bakterija v vodi da ni pitna.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.