https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Kapelski vrh: Voznico OA zaradi vpliva alkohola obrnilo na streho

02.09.2014 ob 6:51  

Pomurski policisti so na prvi šolski dan obravnavali sedem prometnih nesreč, enajst kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, samomor, pet primerov povoženja divjadi in tri primere poškodb vozil na parkirnih prostorih.

V dveh prometnih nesrečah sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Izven naselja Veržej, v smeri naselja Bunčani je voznik OA zaradi neprilagojene hitrosti, v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico osebnega avtomobila. Pri trčenju se je voznica lahko telesno poškodovala. Na vozilih je nastalo za 3.000 EVR škode. V Kapelskem vrhu pri pokopališču, je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčila v vogal terase. Po trčenju je vozilo obrnilo na streho. Pri prevračanju se je voznica lahko telesno poškodovala. Na vozilu in objektu je nastalo za 6.000 EVR škode. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola. 

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini, poskus vloma v stanovanjsko hišo, vlom v rezervoar delovnega stroja, goljufijo, drzno tatvino, povzročitev lahke telesne poškodbe pri pretepu, tujca, ki je na tovornem vozilu uporabljal ponarejeno registrsko tablico, neomogočanje stika z otrokom po odločbi sodišča, odvzem mladoletne osebe, ko mati ni v skladu z odločbo sodišča vrnila otroka očetu ter poškodovanje ogledal na osebnem avtomobilu.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Začelo se je novo šolsko leto in s tem tudi večja prisotnost otrok v prometu. Zato zlasti v okolici šol in vrtcev vozite varno, otrokom pa omogočite varno prečkanje ceste ter varen prihod v šolo.

Do 8. septembra 2014 je še v Pokrajinski in študijski knjižnici v Muski Soboti na ogled razstava z naslovom Utrinki iz zgodovine slovenske in pomurske policije od leta 1850 do danes.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali v bližini šol na območju PP M. Sobota in Gornja Radgona. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.