https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Iz Budinec v Porabje in nazaj

Budinci, 03.09.2014 ob 9:00  

KUD Budinci, Občina Šalovci in porabsko KTD Andovci so ponovno organizirali pohod ob evropski zeleni vezi na “Pouti po dolaj, pa bregaj”.


Okrog 100 pohodnikov se je podalo na 12,4 kilometrov dolgo pot, ki jih je  vodila v Porabje in nazaj. Sprehodili so se ob mejnih kamnih, kjer je še pred 25 leti stala žična ograja oziroma tako imenovana železna zavesa. Tedaj za gibanje ljudi prepovedano območje, je danes kot nalašč za sprehod v naravi, ki je zacelila rane človeške nestrpnosti.

Ustavili so se tudi ob kamnu, ki označuje najsevernejšo točko Slovenije (46° 52 37,52" SG., 16° 14 18,14" VGD). Na prostoru nekdanje stražnice oziroma karavle v Budincih pa so obnovili svoje moči. Zatem so se odmaknili od mejne črte proti severu in Andovcem ter se ustavili pri Malem Triglavu in Porabski domačiji, kjer so jih pričakali Andovčani. Po okrepčilu so si ogledali še bunker in se osvežili ob Vretini žitka.

Pohod so zaključili ob vaško-gasilskem domu Budinci z malico.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2014 ob 20:13 vanek gost

      Rejsan edni so pa tak friško polek kda se jesti kšenki davle so takoj pripravleni na pohod.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2014 ob 23:17 gorička rožica gost

      ej vanek.....ti bi lejko pomali poleg prišo....bi tudi dobo....haha ali raje boš kritiziral,kot,da bi naredil nekaj zase....mi pa se čudimo zakoj non stop dežuje....e vanek dragi..še bog se đauče... jaj jaj......ali....in on je delo napake...zdaj vidi... budinčari-kapo dol...što je še nej bil na vašon pohodi,ne vej,ka je zamujdo... nemrem obečati,ka se na naslednjon vidimo....ali ne popujščan....še se vidimo...lp vsem na goričkem

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2014 ob 12:32 selo gost

      gorička rožica ............. v Soboti se takoj opazi od kec prijdete ka ste bole na bregače navajeni pa vam malo ravnica dela problem rejsan .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.