https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

V Gornji Radgoni otvoritev razstave kiparskih del

06.09.2014 ob 8:00  

V organizaciji Likovnega društva Gornja Radgona in Zveze likovnih društev Slovenije, je župan občine Gornja Radgona, Anton Kampuš, v galeriji radgonskega Doma kulture, odprl nadvse zanimivo razstavo poimenovano kar „Kiparstvo“.


 Razstava, ki sodi v okvir že 16. vseslovenskega projekta „Zlata paleta“, bo na ogled vse do 28. septembra. Moč pa je občudovati 20 kiparskih izdelkov, predvsem različnih skulptur, ki jih je na ogled poslalo 16 avtorjev iz sedmih likovnih društev, od Izole do Gornje Radgone. Za 15 izdelkov je predsednik Zveze likovnih društev Slovenije, Branko Železnik, podelil priznanja za kakovost, petim pa so pripadli certifikati. Predsednica ocenjevalne komisije, akademska slikarka, mag. Saša Bezjak, je pohvalila vse avtorje, hkrati je spregovorila o primitivizmu v likovni umetnosti.


Tako Kampušu in občini, kot tudi Zavodu za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur, in njegovi direktorici, mag. Normi Bale, je za vso podporo zahvalila tudi predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, Tatjana Mijatovič, ki je v imenu organizatorja pozdravila vse prisotne avtorje, goste in obiskovalce.
Prisotne je pozdravila tudi gostiteljica, mag. Norma Bale, za glasbeno popestritev pa so poskrbeli pevke in pevci glasbene skupine Navdih, katerega tvorijo zaposleni v Domu starejših občanov Dosor Radenci.


Tokratno radgonsko razstavo je podrobneje predstavila mag. Saša Bezjak, akad. slik., ki je med drugim dejala, da so kiparska dela zanimiva po raznolikosti v materialih in seveda tudi po raznolikosti v idejah. Kipi so narejeni v lesu, kamnu, mavcu, žgani glini tudi kovini ter manj konvencionalnih materialih. Raznolikost se čuti v pristopih, ki so klasični ali ne. Prisotna so modelirana dela, ki se med seboj razlikujejo in so pri njih različni materiali zelo dobro usklajeni.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.