https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Občina Moravske Toplice je postala polnoletna

Andrejci , 08.09.2014 ob 9:00  

V soboto so v Andrejcih svečano proslavili polnoletnost občine Moravske Toplice s kulturnim programom, podelitvijo občinskih nagrad in posebnih priznanj, po razrezu torte pa je sledila zabava z ansamblom Pravi moment.

Ob 18. prazniku občine Moravske Toplice so na osrednji slovesnosti v Andrejcih najprej predali namenu nov odsek ceste. Zatem pa je sledila osrednja prireditev s kulturnim programom. Slavnostni govornik prireditve je bil župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač. Župan je kratko opisal občino, ki se nahaja na stiku ravnine in gričevnate pokrajine. Občina je letos stara 20 let, praznovali pa so 18. rojstni dan. Ob polnoletnosti je župan navzoče občane nagovoril in povdaril, da je občina sposobna nadaljevati življenje lokalnih skupnosti, v razvoju blaginje in možnosti življenja vsakodnevnega dela občanov. Pohvalil je številna zelo aktivna društva v občini.

V kulturnem programu so sodelovali otroški pevski zbor OŠ Fokovci, Lea Sapač in Ladislav Györek, z recitali učenci in učenke OŠ Fokovci, folklorna skupina OŠ Fokovci in Gorički Klantoši.

Podelili so tudi občinske nagrade in priznanja. Častni občan občine Moravske Toplice je postal akademski slikar Nikolaj Beer. Zahvalne listine so podelili Ernestu Eöryju za dolgoletno delo v gasilski organizaciji, OŠ Fokovci za izjemne dosežke na tekmovanjih iz področja negovanja in razvijanja kulturnih vrednot in umetniškega delovanja z zavidljivim seznamom nagrad in priznanj, PGD Moravske Toplice ob 120-letnem neprekinjenem in uspešnem delovanju, KS Motvarjevci za dobro in povezovalno delo v lokalnem okolju ter dobro sodelovanje z občino Moravske Toplice in ŠD Bogojina za 70 let uspešnega dela.

Najlepši izletniški kraj v občini Moravske Toplice je v letu 2014 postala vas Martjanci. Naziv najbolj urejeni kraj v občini si je prislužila vas Ivanci, drugi najbolj urejeni kraj so postali Ratkovci, tretji pa Tešanovci. Podelili so tudi priznanja zlatim maturantom, to so Žiga Barbarič, Jure Škedelj in Anja Lepoša.

 

Kot se za polnoletnost spodobi so razrezali za vse torto velikanko, nato pa je sledilo druženje z ansamblom Pravi moment.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2014 ob 10:54 obcan gost

      Ivanci najbolj urejen kraj. Zakaj? Zato ker je g.Trplan predsednik ocenjevalne komisije iz IVANEC. Posteno a ne???

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.09.2014 ob 11:37 ferdo gost

      Vsa ta in podobne prireditve kažejo odnos privilegiranega osebja ,ki imajo davkoplačevalska sredstva in z njimi razpolagajo do navadnih občanov ,poglejte si fotografije koliko je udeleženih na občinski proslavi ,ki živijo pod pragom revščine ali se komaj preživljajo skozi mesec so bolni ali imajo kake druge probleme,a tisti so bili na dežju zunaj,ker jih ni na slikah potem pa še prikaz dobrot jedi in pijače in še torte z emblemom občine vse lepo in prav vendar tudi na uboge se je dobro v takem izobilju spomniti ,ker bo v kratkem času prav tudi njihov glas na volitvah ali se morda motim,potem velja že naprej moje opravičilo?

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.09.2014 ob 13:28 Charlie gost

      Ne vem, kaj naj mi pomeni, ko mi nekdo želi: "Dragi občani, vse najboljše za 18. občinski praznik! Postal si polnoleten" Osebno že večkrat. Mogoče pa to komu kaj pomeni? Potem pa razni "najobčani". Nekaj na silo in brez veze. Škoda denarja za takšne stvari. Naj občan postal N.B. Ali to njemu kaj pomeni? Sploh ne vem kakšno vezo ima, če sploh tu ne živi. Če se dobro spomnim, izhaja iz sosednje občine? Mogoče se motim?

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.