https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

10 najelegantnejših filmskih igralk

13.12.2010  

Dandanes imamo v svetu filma in estrade veliko privlačnih žensk. Toda katere si zares zaslužijo, da jih označimo za najbolj prefinjene? Spodaj je seznam najbolj elegantnih filmskih igralk, povzet po www.listverse.com.

10. Eva Gabor 1919–1995

Eva Gabor, igralka madžarskega porekla je slovela po svoji eleganci. Bila je sestra nekoliko uporniške Zsazse Gabor, ki je nekoč tudi udarila policista. Eva je prva iz družine iz Madžaske emigrirala v ZDA in je znana predvsem po vlogi v filmu Green Acres, komediji o bogatem paru, ki se iz glamuroznega mesta preseli na kmete.

9. Lauren Bacall 1924

Na seznam vključena ne samo zaradi videza in dovršenega sloga, ampak je tudi primer močne ženske, ki pa vseeno ni t. i. možača. Znana je po nekoliko hripavem glasu in prefinjenem videzu, v 40. letih pa je postala fotomodel in zgled moderne ženske takratnega časa.

8. Lucy Liu 1968

Lucy Liu, igralka, ki jo vedno vidimo popolnoma urejeno in se ponaša s svojo očarljivostjo in je najbolj znana po filmu Charlijevi angelčki.  Poleg igralskega talenta jo odlikujejo še mnogi drugi, npr.: slikanje in fotografija.

7. Elizabeth Taylor 1932

Kljub mnogim osebnim težavam, je Elizabeth Taylor na TV-ekranu zmeraj izgledala elegantna in dovršena. Je ena izmed pomembnejših igralk ameriške filmske industrije in za mnoge tudi največja filmska zvezda in lepotica vseh časov.

6. Ava Gardner 1922–1990

Ava Gardner je igrala v različnih žanrih – melodramah, zgodovinskih filmih, vesternih in kriminalkah. V 50. letih je postala sinonim lepote in zgled, po katerem so kritiki ocenjevali druge filmske igralke.

5. Ingrid Bergman 1915–1982

Hollywoodska filmska igralka prejšnjega stoletja je bila zgled čiste, naravne lepote. Poznana je predvsem po vlogi v filmu Casablanca, še danes pa je za marsikoga ena najlepših žensk iz filmske industrije.

4. Cate Blanchett 1969

Avstralska filmska igralka, prejemnica mnogih laskavih nagrad, si je s svojo lepoto in igralskih talentom prav tako prislužila mesto na seznamu najelegantnejših muz filmske industrije.

3. Grace Kelly 1929–1982

Grace Kelly je bila v svoji mladosti ena najlepših in najbolj nadarjenih igralk, nadeli pa so ji tudi laskav vzdevek princesa.

2. Catherine Deneuve 1943

Tudi pri ne več rosnih letih ostaja igralka Catherine Deneuve ikona francoske dame in je še vedno lepa in elegantna kot v mladosti.

1. Audrey Hepburn 1929–1993

Do sredine 50. let 20. stoletja je bila Audrey Hepburn ne le največja zvezda filmske industrije, ampak tudi osrednja modna ikona. Njen poseben videz so ženske v tistem času pogosto posnemale in občudovale. Leta 1955 je prejela nagrado zlati globus za najboljšo žensko vlogo. Znana je bila tudi po veliki humanitarnosti. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      13.12.2010 ob 12:50 Chevapcic

      .. ge bi jih sicer še kar nekaj omenil, ena izmed teh bi lejko bijla tudi Monica Bellucci .. Belluccijeva s svojo pojavo spada med eno izmed "fatalnejših" ever seen ženskih igralskih likov, kera se fajn preliva skozi fikcijsko platno, moški ne moremo hladni mimo nje .. pa ne samo zaradi stasa .. ampak kot celote .. toga nejde zanikati .. ;-) .. osebno mnenje .. če ji bo kdaj dana še dodatna priložnost, verjamem, ka je ženskica sposobna odigrati oscar worthy vlogo a.ka. uprizoriti določen lik .. ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. nina85
      15.12.2010 ob 16:53 nina85

      pomoje bi morala biti Elizabeth kar prva :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.