https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Dejan Fujs: Gremo korak za korakom in ne preskakujemo stvari

Murska Sobota, 13.12.2010  

Odbojkarji Panvite Galexa so po ne ravno najboljšem začetku ujeli pravo formo. Slavili so na zadnjih sedmih tekmah in so že blizu uvrstitve v modro skupino, a trener Dejan Fujs umirja strasti.

Po uspešni lanski sezoni, ko so bili peti v prvenstvu, odbojkarski klub Panvita Galex niso doživeli večjih kadrovskih sprememb. Klub je zapustil le Zoran Pavič, okrepili pa so se z Milanom Mijakovićem, Urošem Pavlovićem in Žigom Zupancem. »V začetku prvenstva smo se lovili in nam igra ni stekla kot bi morala. Glavni razlog zato je veliko število poškodb, ki smo jih imeli v ekipi. Tako je bilo težko trenirati in dvigniti formo na željen nivo. Le-ta je v zadnjem času prišla in jo v zadnjem času prikazujemo tudi na igrišču. Upam, da bo ta forma trajala dlje časa in da nas ne bodo pestile poškodbe, kot so nas v začetku sezone. Mi pač nimamo velikega števila igralcev, da bi jih nadomeščali z drugimi,«  pojasnjuje trener Dejan Fujs.

Niso se uspeli prebiti med štiri v pokalu

Murskosoboški odbojkarji so se v lanski sezoni v pokalnem tekmovanju prebili kar do finala, v tej sezoni pa to niso uspeli ponoviti. V četrtfinalu so bili v izenačenem dvoboju boljši odbojkarji Salonita iz Anhovega. »Bili smo blizu uvrstitve na zaključni turnir četverice, a nismo imeli sreče. Srečali smo se dve enakovredni ekipi, ki sta v dveh tekmah prikazali zelo enakovredno igro, tako da je žal odločal zlati niz o uvrstitvi v nadaljnje tekmovanje. Imeli smo dve zaključni žogi, nismo pa imeli sreče. Za predčasen izpad si nimamo kaj očitati, kajti odigrali po najboljših močeh,« meni Fujs.

Na dobri poti v modro skupino

Pet krogov pred koncem prvega dela prvenstva se pomurski odbojkarji nahajajo na tretjem mestu in zaostajajo za prvouvrščenim Calcitom le tri točke in so praktično že uvrščeni v tako imenovano modro skupino, kjer se prvim štirim pridružita še evropska ACH Volley in Salonit. »Trenutno se ukvarjam samo s tem, kako se uvrstiti v modro skupino, ker do konca je še pet krogov. Ne bi rad prehitro govoril, da uvrstitev v modro skupino ni vprašljiva, saj se pripravljamo samo na to, da nam to tudi v resnici uspe. Toda gremo korak po koraku in ne preskakujemo stvari,« komentira Fujs.

Letos še bolj enakovredna sezona

Uvrstitev modro skupino po našem mnenju ni vprašljiva, toda v njej so pomembne tudi prenesene točke v drugi del prvenstva. Lani so se tam odlično odrezali in bili za evropskima kluboma na tretjem mestu, nato pa nepričakovano izgubili v četrtfinalu pokala proti Astec Triglavu, ki je v modri skupini zasedla zadnje mesto. Tako so zasedli peto mesto, lahko dosežejo letos več? »Letošnja sezona je še nekoliko bolj enakovredna kot je bila lanska sezona. Mislim, da bomo morali vložiti veliko truda, odrekanja in koncentracije na treningih in tekmah, da se bomo uvrstili v modro skupino in da se bomo tako dobro v njej predstavili kot v lanski sezoni, ter da bom nato skušali nekaj narediti še v play off-u,« pravi Fujs.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.