https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

V nedeljo se bo na Fazaneriji igral ameriški nogomet

20.9.2014  

V nedeljo, 28. septembra ob 15:00, se bosta na umetnem igrišču na Fazaneriji pomerili domače moštvo Murska Sobota Storks in Celje Gold Diggers.


Gre za tekmo 2. lige ameriškega nogometa v Sloveniji, ki poteka že drugo leto. Namen te lige je razviti in pripraviti igralce na fizičnost športa, ter gledalcem pobliže predstaviti ta hitro razvijajoči se šport pri nas. Zato so pravila nekoliko spremenjena, igra se devet na devet, za razliko od 1. lige, kjer je potrebnih 11 igralcev.

V ligi, poleg teh dveh moštev sodeluje še druga ekipa Ljubljane Silverhawks, ki je na prvi tekmi v Ljubljani po trdi tekmi premagala Storkse z 26:8. So tudi lanski branilci naslova. Murska Sobota Storks, sodeluje v 2. slovenski ligi od nastanka, torej drugo leto.

Lani so zasedli zadnje, 4. mesto, vendar iz tekme v tekmo kazali napredek. Letos imajo že več izkušenj, ne bi se pa branili kakšnega igralca več, zato vse zainteresirane vabijo na treninge, ki potekajo na pomožnih igriščih fazanerije. Za več informacij obiščite njihovo spletno in Facebook stran.

Storksi naslednjo nedeljo na domači tekmi pričakujejo boj do zadnjega sodnikovega žvižga in čim bolj bučno podporo. Kdo ve, morda pa sledi tudi zgodovinska prva zmaga. Bodi tam tudi ti!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.