https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Najprej ropali, nato pa hoteli pobegniti pred policisti

24.09.2014 ob 17:54  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota, policisti PP Gornja Radgona in PP Ljutomer so v soboto obravnavali dve kaznivi dejanji velike tatvine in kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. Storitve kaznivih dejanj so utemeljeno osumljeni 52- in 34-letni državljan Madžarske in 18-letna državljanka Slovaške.

Osumljeni so se v soboto v popodanskih urah v Slovenijo pripeljali z osebnim avtomobilom in v Vučji vasi izvršili tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše. Predhodno so našli ključ in si odklenili vhodna vrata. Po storitvi opisanega dejanja so vrata zaklenili in ključ odložili pod predpražnik in odšli do sosednje hiše. Skozi odklenjena vhodna vrata so vstopili v hišo, kjer pa so bili zaloteni s strani oškodovanca.

Osumljeni so po storitvi opisanih dejanj s kraja pobegnili z osebnim avtomobilom, vendar so bili s strani policistov kmalu izsledeni. Osumljeni niso upoštevali zakonitih ukazov policistov in so jim poskušali preprečiti uradno dejanje s tem, da  je osumljeni z osebnim avtomobilom trčil v vozilo policije. Policisti so po predhodni odobriti uporabili sredstva za prisilno ustavljanje vozil-stinger, zaradi česar so se osumljeni z vozilom zaustavili.

Policisti so osumljenim odvzeli prostost in jih 22. 9. 2014 s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnem sodniku, ki je zoper njih odredil pripor.

    Fotogalerija