https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

CARMINA SLOVENICA: TEHILIM, koncert duho

Kdaj: Sobota, 04.10.2014 ob 19:00

Kje: Lendava, Sinagoga Lendava

Sobota, 4. oktober 2014, ob 19.00 CARMINA SLOVENICA: TEHILIM, koncert duhovne glasbe Cena vstopnice: 6 € dijaki, študentje in upokojenci 5 € info: 02/577 60 24 TEHILIM Program duhovne glasbe, inspiriran s Hagado Človek misli, da se lahko skrije pred Bogom, a ne ve, da je vse v Božjih rokah kakor glina v lončarjevih. Zasnova programa, inspiriranega z judovsko Hagado, sloni na odnosu do primarne duhovnosti. Osebne izpovedi avtorjev različnih časov in prostorov o duhovnosti so neposredne refleksije duhovnega sveta - stičišča brezčasnega, večnega in vznemirljivega hkrati. Koncert Tehilim je snovanje, svojevrstna arhitektura glasbe, ki navzven izraža stik zelo različnih duhovnih tradicij, vsebinsko pa žari isto sporočilo: osebno duhovno izpoved. Soredje izbrane glasbe prinaša vznemirljivo konfrontacijo, kontemplacijo in duhovno doživljanje. Temu ustrezno raznolik je tudi program Tehilim. Izbor skladb obsega širok glasbeni nabor: od sefardskih napevov, preko srednjeveške in renesančne polifonije do sodobne literature. Glasba: judovski, maronitski, gruzijski, bolgarski, ukrajinski, indijski in drugi napevi Eran Dinur, Salamone Rossi, Yoni Rechter , Georgius Prenner, Daniel Lagkhner, Sergej Rahmaninov, Stevan S. Mokranjac, Codex Las Huelgas, Marko Tajčević, Aleksander Kastalski Pojemo: ker želimo pridružiti svoj glas drugim iskalcem. Tistim, ki imajo radi življenje kjerkoli po svetu; ali kot molitev bogovom. Tako smo bližje tistemu Edinemu, ki ima toliko različnih imen; ker želimo s skupno dejavnostjo začutiti ostale, združene v petju; ker želimo svoja srca napolniti z ljubečimi in pomirjujočimi vibracijami zvoka. Zunanjim razlikam navzlic je bistvo vseh duhovnih poti enako: spoznanje Božjega in vera v to, da nekaj te božje lastnosti leži v vsakem od nas. Ta preprosta resnica je našla izraz v presenetljivo različnih verah, sektah, filozofijah, plemenskih skupnostih in duhovnih poteh. Ta Edini Duh je imenovanem Bog, Boginja, Adonai, Brahma, Allah, Yemaya, Wakan Tanka – s tisočerimi imeni. Vsaka religija je zmes univerzalnih načel in idej lokalnih okvirjev. Svetovne religije izgledajo kot prsti na roki. Če pogledamo vsak prst posebej, ti izgledajo, kot da so samostojni in neodvisni. Ko pa pogledamo h koreninam, vidimo, da vsi prsti prihajajo iz iste roke. In zato ni nenavadno, da lahko napevi najdejo skupno osnovo med različnimi duhovnimi potmi in da nas lahko nagovori napev druge tradicije. Vsaka duhovna tradicija je prišla do svojih odgovorov na univerzalna vprašanja in te edinstvenosti so izražene v napevih. Vljudno vabljeni!

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.